Uppdaterad 14 november 2022
Skriv ut

Medieprofil

Vill du bli en stjärna på medieproduktion, förstå vad som krävs för att göra en karriär på sociala medier, skapa grymma reklamfilmer, vloggar och medverka vid proffsiga fotoutställningar? Då är Upplands-Brogymnasiets medieprofil något för dig!

Kreativ på skoltid, sök medieprofilen!

Genom att välja medieprofilen får du möjlighet att vara kreativ på skoltid och en paus från mer traditionella och teoretiska ämnen. Medieprofilen kan du läsa om du väljer något av programmen barn och fritid, ekonomi, försäljning och service, naturvetenskap, samhällsvetenskap eller teknik. Medieprofilen startar i årskurs 1 och när du gjort ditt gymnasieval ansöker du till medieprofilen direkt i Upplands-Brogymnasiets e-tjänst.

Digitalt skapande, foto och design

På Medieprofilen får du lära dig att skapa målgruppsanpassade budskap och arbeta med storytelling. Här arbetar du med hela processen, från bildmanus till färdig reklamfilm, från sessioner i fotostudion till professionell utställning, från stolpmanus till en högkvalitativ podd eller animation.

Du får lära dig grunderna inom foto, film och formgivning i Adobe-programmen, arbeta med ritplatta och skapa i fotostudion. Hos oss är idéskapande och utvecklande av den kreativa förmågan i fokus.

Kurser som ingår 

I medieprofilen ingår följande kurser genom det individuella valet.

  • Digitalt skapande 1, 100 p
  • Digitalt skapande 2, 100 p

Kontakta oss

Har du frågor om medieprofilen på UBG? Kontakta gärna vår arbetslagledare.

Träffa Melina - elev på medieprofilen

Elev framför bokhylla

Hej Melina Busamante,

Varför valde du medieprofilen?
Jag valde medieprofilen eftersom det ger mig en paus från svårare, mer teoretiska kurser. Jag får arbeta med något jag gillar, som inte kräver lika mycket energi.

Vad är det bästa med medieprofilen?
Att vi får åtkomst till olika redigeringsprogram, som Photoshop och After Effects och att man får utnyttja din kreativa sida.

Berätta om något skolprojekt som varit lärorikt!
Vi har lärt oss att skapa egna animationer, gifs, och jag har sparat ner alla mina och använder dem nu i gruppchattar med vänner.

Vad är det bästa med UBG?
Lärarna! Jag har jag de roligaste och mest ambitiösa lärare jag någonsin haft här. De har pushat mig till att vilja nå högre, vilket jag också lyckats med.

Är du nöjd med informationen på sidan?