Uppdaterad 16 november 2023
Skriv ut

LIU fotboll

Vill du kombinera gymnasiestudier med fotbollsträning? På Upplands-Brogymnasiet, UBG, kan du välja en LIU, lokal Idrottsutbildning, i fotboll. Här får du möjlighet att utveckla din idrottsliga talang och får dessutom fördjupade kunskaper i träningslära, fysiologi, mental träning, kost och idrottsskador.

Aktiv fotbollsspelare? Sök till UBG!

För att bli antagen till fotbollsprofilen måste du spela fotboll i en idrottsförening. Du kan läsa profilen på programmen ekonomi, försäljning och service, teknik, naturvetenskap, samhällsvetenskap samt barn och fritid. LIU Fotboll startar i årskurs 1, så när du gjort ditt gymnasieval ansöker du om LIU direkt i Upplands-Brogymnasiets e-tjänst.

Kurser som ingår

I profilen ingår följande kurser genom det individuella valet.

  • Idrott och hälsa, specialisering 1 (100p)
  • Idrott och hälsa, specialisering 2 (100p)

Tidiga träningspass

LIU Fotboll är ett samarbete mellan Bro IK, Kungsängens IF och IFK Viksjö. Ansvarig instruktör för fotbollsutbildningen är Joakim Bengtsson. Joakim har tränarutbildning steg 3 och lång erfarenhet som tränare i allt från Djurgårdens elitverksamhet till herrfotbollslag i division 2 och division 5.

Två gånger i veckan har du tidiga träningspass. Hos oss tränar du på morgnarna för att kunna återhämta dig på bästa sätt till kvällsträning med din klubb.

Ett mellanmål serveras efter träningspassen innan den ordinarie skolundervisningen börjar, så du får tid till återhämtning och en bra start på skoldagen.

Kontakta oss

Vill du veta mer om fotbollsprofilen på UBG? Kontakta gärna vår tränare eller rektor.

Tränare Joakim Bengtsson

Är du nöjd med informationen på sidan?