Uppdaterad 07 juni 2024
Skriv ut

2024-06-07

Högtidligt studentfirande

Årets studentutspring skedde till sol och lite blåst framför en fullsatt skolgård pyntad i gult och blått och till härligt glada poplåtar framförda av Kulturskolans musiklärare.

 

Studentutspring från UBG

Dagen började med samling i klassrummen där det blev tal från lärare, betygs- och stipendieutdelning samt traditionen att signera varandras studentmössor.

På Ekhammarscenen följde show med sång och musik från både lärare och musikprofilelever, ackompanjerade av husbandet med musiklärarna. UBG:s rektor Helena Anderstedt höll tal och delade ut ett nyinstiftat stipendium som gick till de elever med högst avgångsbetyg från ett högskoleförberedande program respektive yrkesprogram.

Innan det var dags att höja studentmössorna till studentsången framförde även några lärare en bejublad dans och stämningen var på topp i aulan. Sedan var det dags för dagens höjdpunkt då de 11 avgångsklasserna sprang ut till de anhörigas jubel och applåder. Hurrarop, dans och konfettikanoner fyllde skolgården tillsammans med sol och friska vindar.

Vi riktar ett stort tack till alla som kom och firade våra studenter och önskar alla avgångselever stort lycka till i framtiden!

Är du nöjd med informationen på sidan?