Uppdaterad 29 januari 2024
Skriv ut

Kreativ undervisning med nya VR-glasögon på teknikprogrammet

Tack vare stöd från kommunens digitaliserings- och IT-enhet har teknikprogrammet kunnat köpa in flera VR-glasögon och en 360-kamera. Eleverna kan nu lära sig på ett innovativt sätt och de kommer även få skapa sitt eget VR-material.

– Vi ville bidra för att VR-glasögonen möjliggör för eleverna att ta till sig kunskaper på ett multimodalt sätt. De får använda fler sinnen och kan pröva och uppleva saker som inte är möjliga annars. Med VR-tekniken blir det lättare att förstå det abstrakta då man kan utforska i en trygg miljö, säger Mari Palm som är verksamhetsutvecklare på digitaliserings- och IT-enheten.

Mari besökte UBG tillsammans med kollegan Joachim Thornström och fick testa VR-glasögonen tillsammans med teknikelever från årskurs tre.

– Det här är ett välkommet tillskott i undervisningen, inte minst för att eleverna får vara kreativa och skapa egna 3D-modeller och videor i 360-miljöer. VR-glasögonen öppnar även upp för att kunna besöka platser som inte går att uppleva annars, som till exempel rymden, säger Annelie Almstedt, arbetslagsledare på teknikprogrammet.


Är du nöjd med informationen på sidan?