Uppdaterad 22 maj 2023
Skriv ut

Erasmusprojektet ger Upplands-Bro gymnasieelever en internationell upplevelse

Under maj månad har elever från Upplands-Brogymnasiet besökt flera europeiska länder genom Erasmusprojektet. Erasmus är ett samarbetsprojekt inom Europeiska unionen som skapar utbyten för över 50 gymnasieelever.

Europaparlamentet i Bryssel, Belgien.

Europaparlamentet i Bryssel, Belgien.

Upplands-Brogymnasiet har sedan flera år tillbaka gett studenter chansen att inspireras av andra länder genom Erasmus utbytesprojekt. Destinationerna varierar mellan Tyskland, Nederländerna och Spanien. Målet med projektet är att visa hur Sverige och världen hänger samman.

”Eramus bidrar med en förståelse för Europeiska unionens samarbete. Utmaningarna som vi har i Sverige är väldigt lika de inom Europa. Det upptäcker våra studenter” berättar Stefan Lindberg, utredare på utbildningskontoret.

Förutom att utforska lokala sevärdheter och besöka nöjesparker har eleverna arbetat med lokala och globala frågor. I år har eleverna ägnat sig åt ämnen som agenda 2030, vilket beskriver de globala målen för hållbar utveckling. Besöket i Eindhoven, Nederländerna, la fokus på stadens egna hållbara utveckling. Eleverna som reste till Tyskland besökte EU-parlamentarikern Karin Karlsbro, som berättade om arbetet inom EU direkt från Europaparlamentet i Strasbourg.

Bild på Stefan Lindberg, utredare på utbildningskontoret.

Stefan Lindberg, utredare på utbildningskontoret.

Är du nöjd med informationen på sidan?