Uppdaterad 05 december 2022
Skriv ut

LIU basket besöker New York!

Måndag 5 december åkte elever som går LIU basket till USA. Tanken är att detta ska bli ett återkommande event för sista-års eleverna även framöver. Syftet med resan är att besöka olika skolor, titta på matcher och delta på träningar som inspiration för framtiden.

Foto på två tjejer som spelar basket

LIU står för lokal idrottsutbildning och går att välja som profil till vissa av våra program. Förutom basket kan man gå LIU inom fotboll, handboll och innebandy.

– Vi åker iväg en vecka med tre killar och två tjejer från åk 3, som går LIU basket. Vi kommer besöka en high school i New Jersey och flera colleges i New York och kommer bland annat få träffa några av USA:s bästa basketcoacher och även se blivande NBA-spelare. Basket som sport är enormt stort i USA, det kan vara 10 000 i publiken på en skolmatch, det kommer bli riktigt coolt, berättar Paulo Nascimento, som är instruktör för LIU basket på UBG.

För de elever som vill satsa på basketen på heltid efter gymnasiet finns möjlighet att söka stipendium till college i USA. Resan som nu anordnas av LIU basket och UBG är en fantastisk möjlighet för eleverna att få se vad det handlar om, få inspiration och förståelse för vad som krävs för att spela basket på den nivån i USA.

– Nu kommer eleverna själva få bilda sig en uppfattning om collegelivet och även få chans att visa upp sig där borta på träningar. En av de stora styrkorna med LIU, förutom disciplin, är att du lägger på den extra träningsmängden med morgonträningar i veckorna. Det är en bra förberedelse för om man vill söka till basketcollege efter gymnasiet, berättar Dennis Zalamans, ordförande i FUBB Basket som ansvarar för LIU-utbildningen i samarbete med UBG.

– Drömmen för oss är ju att några elever ska kunna gå vidare efter studenten och spela basket utomlands på college. VI vill ge dem förutsättningarna för det och att de ska vara förberedda, om de får möjligheten. Den här resan är en del i det. säger Paulo Nascimento.

Du kommer kan följa elevernas resa genom bilder och uppdateringar på Instagramkontot @ubginsta!

Läs mer om våra olika profiler

Är du nöjd med informationen på sidan?