Midsommarfirande i Upplands-Bro

Tid:2019-06-21 11:30 - 2019-06-21 16:00
Plats:Upplands-Bro
Arrangör:Kungsängens folkdansgille, Bro IK m.fl.
Kategori:Kultur & fritid
21 juni 2019

Fredagen den 21 juni är det midsommarafton och åter dags att resa midsommarstången och dansa små grodorna. Traditionellt firande med dans runt stången, lekar, lotterier och folkdans arrangeras på flera ställen i Upplands-Bro.

Midsommarstång

Foto: Mostphotos

Kungsängens hembygdsgård – program:

20 juni (kvällen innan). Vi samlas för att ställa i ordning alla saker, bygga en scen och klä midsommarstången. Kom och hjälp till, ta gärna med lite blomster som passar att sätta i stången.

21 juni kl 11.30. Kungsängens kyrka. Hela kyrkan sjunger. Spelvilda: Elinor Stålhammar, Elisabet Ryd, Marcus Mohlin, Nina Granat. Leena-Maija Nee – dragspel, Hans-Christian Nyström – kyrkoherde. Gemensamt uttåg till midsommarfirandet vid hembygdsgården.

Kl 12.45. Hembygdsgården. Vi samlas vid stången kl 12.45 för att med musiker bära stången till fältet bakom.

Kl 13.00. Stången reses och så drar danslekar, glädje och dansuppvisning i gång. För er som inte tar med egen matsäck så har vi traditionsenligt kaffe med kaka, världens godaste hamburgare, korv, lotter och loppisförsäljning tillgänglig. Serveringen öppnar kl 12.15.

22 juni (midsommardagen) kl 11–12. Midsommardagen firas med friluftsgudstjänst och dansuppvisning vid Kungsängens hembygdsgård. Hans-Christian Nyström – kyrkoherde, Heri Eysturlid – dragspel. Efter gudstjänsten bjuds på traditionsenligt fika för alla som vill. Vid regn är vi i hembygdsgården.

Arrangör: Kungsängens folkdansgille

 

Bro idrottsplats – program:

På midsommarafton anordnar Bro IK traditionellt firande på Bro IP. Vi reser stången och leds i dans av Kungsängens dansgille. Det kommer att finnas aktiviteter som fiskdamm, tombola, luftgevärsskytte och chokladhjul. Kafeterian är öppen och säljer dryck samt härligt hembakat fika. Det finns även möjlighet att köpa hamburgare och korv. Naturligtvis har vi vegetariska alternativ. I kaféet kan du också köpa lotter och kanske vinna ett fint pris i vårt lotteri.

Kl 11.00. Firandet startar.

Kl 12.00. Vi reser stången och dansar traditionella ringdanser.

Kl 13.00. Dragning i lotteriet.

Kl 14.00. Firandet avslutas.

Arrangör: Bro IK

 

Övriga firanden – program:

För er som inte kan komma till Kungsängen eller Bro IP arrangeras midsommarfirande på flera andra platser den 21 juni, till exempel:

Kl 13.30. Bro – Björknäs.

Kl 14.00. Gamla Skolan i Stäket.

Kl 15.00. Bro – Smidö.

Kl 16.00. Bro – Rättarboda.