Trafiklekplats i Bro

I trafiklekplatsen kan man öva sig på trafikregler, skyltar och vägmarkeringar utan att behöva samsas med bilar. Ta gärna med dig din cykel men glöm inte hjälmen!

Bildkollage med olika motiv ur Trafiklekplatsen.

Trafiklekplatsen i Målarparken, Bro.

Trafiklekplatsen är till för barn och vuxna ska kunna övningscykla samt lära sig trafikregler utan att bli störd av annan trafik. Här får inga bilar, bussar, mopeder eller motorcyklar köra, bara cyklar. Lekplatsen är en miniatyr av den verkliga trafikmiljön där allt är storleksanpassat för barn men trafikreglerna är identiska med de utanför lekplatsens område.

Lekplatsen ger er möjligheten att lära era barn hur de ska agera i trafiken. Genom att leka kan ni tidigt skapa goda vanor och beteendemönster. Var med och följa upp era barns utveckling och förbered gemensam cykling i den verkliga trafikmiljön. Här lägger ni den viktiga grunden med era barn för att de senare ska kunna ta sig fram på egen hand, cyklande till skola, kompisar och idrotts- och fritidsaktiviteter med mera.

Här finns busshållplats, cirkulationsplats, cykelbanor och flera gator och korsningar. Lekplatsen är också utrustad med tillhörande trafikskyltar och vägmarkeringar för att ge möjlighet att öva på olika situationer.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp