Sporthall anpassad för bordtennis

En fullstor sporthall anpassad för bordtennis byggs i anslutning till Kungsängens sporthall vid Upplands-Brogymnasiet. Hallen blir flexibel och kommer även att kunna nyttjas för andra sporter och evenemang. 

Illustrationsbild

Illustration, Tengbom arkitektkontor

Hallen är ritad av Tengbom arkitektkontor och byggs av Winge Byggnads AB. Projektet bidrar till att tillgodose föreningarnas behov av hallar och är en stor satsning på i första hand barn och ungdomar.

Hallytan är på 1700 kvadratmeter och en läktarkapacitet för 250 personer. Totalt, vid event, och liknande kan byggnaden rymma 500 personer. Utöver hall och läktare tillkommer en servicedel i två plan som innehåller 4 omklädningsrum, kafeteria samt rehab- och konferensrum.

Det första spadtaget togs den 28 maj 2019 och sedan dess har det byggts för fullt. I december kunde man se fasadens gröna och gula väggar. Idag har den tunna perforerade plåten som ska ge sporthallen dess slutgiltiga utseende kommit på plats.

Hallen beräknas bli klar till sommaren 2020 och verksamhet ska kunna startas i augusti.

Störningsinformation

Senaste nytt om kommande och pågående drift- och störningsarbeten i kommunen hittar du på startsidan på kommunens webbplats under "Störningsinformation", eller direkt via:

www.upplands-bro.se/storningar

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp