Yrkesförare, godstransporter

Vi har normalt utbildningsstart för Yrkesförarutbildningen i januari och augusti varje år hos oss i Upplands-Bro.

Ansökan är öppen fram till 5 juni!

Ansök i vår webbansökan

OBS! kom ihåg att bifoga betygskopior/resultat från nivåtest och kopia på ditt körkorts fram- och baksida i din ansökan.

På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning.

Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt.

Utbildningen förbereder dig för att pröva enligt Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet C (ej för CE) och yrkeskompetens för godstransporter. För att få yrkeskompetensbevis (YKB) behöver du, enligt lag vara minst 21 år när kurserna avslutas. Utbildningen genomförs i samarbete med branschens företag; både stora koncerner inom transportsektorn, som mindre åkerier. Denna samverkan borgar för att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning.

Praktik på samarbetsföretagen ingår i utbildningen, och ger dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb. Avgifter tillkommer för läromedel och intyg.

Utbildningen omfattar 600 poäng och utbildningstiden är upp till 30 veckor.


Ansökan

Kom ihåg att bifoga betyg och körkortskopia, fram- och baksida med din ansökan.

Är du folkbokförd i en annan kommun än Upplands-Bro är det viktigt att du vidarebefordrar din ansökan till din hemkommun. Din hemkommun beslutar därefter om din ansökan kan beviljas eller avslås.

Behörighetskrav

Godkänt betyg i svenska från grundskolans årskurs 9/svenska som andraspråk på grundläggande nivå delkurs 4. Om du inte har betyg behöver du boka ett nivåtest i din hemkommun för att säkerställa motsvarande kunskaper. Information om hur du bokar nivåtest om du är boende i Upplands-Bro hittar du via denna länk. Ange att du behöver nivåtestet för att visa behörighet till utbildningen.

B-körkort (manuell förarbehörighet  utan villkor automat 78)

21 år vid kursslut

VIKTIG INFO ANG KÖRTEST
Du kommer att få genomföra ett praktiskt körtest i början på kursen för att kontrollera att du har möjlighet att tillgodogöra dig kursen. Finns det för stora brister kommer vi att rekommendera dig att söka kursen vid ett senare tillfälle.

Har du redan gått yrkesförarutbildningen och behöver förnya ditt yrkesförarkompetensbevis?

Ditt Yrkeskompetensbevis gäller i fem år. Därefter krävs att du som förare förnyar ditt bevis vart femte år genom en återkommande fortbildning. Läs mer om hur du förnyar ditt bevis och fortbildningen på Transportstyrelsen.

Kontakt

Vuxenutbildningen
Tel: 08-581 693 00
E-post: vux@upplands-bro.se
Besöksadress: Kyrkvägen 6
196 30 Kungsängen

Upp