Aktuellt på Vuxenutbildningen


Nationellt prov för grundläggande behörighet för högskolestudier

Har du tänkt söka till högskolan men saknar grundläggande behörighet och är 24 år eller äldre? Regeringen har beslutat att införa ett nationellt prov för grundläggande behörighet för högskolestudier. Provet kommer testas och utvärderas under 2022-2023.

  • Provet testar kompetenser motsvarande kurserna svenska 3, engelska 6 och matematik 1 och är för dig som saknar gymnasieexamen från gymnasiet eller vuxenutbildningen eller saknar papper på tidigare erfarenheter.

  • För att skriva provet måste man betala en avgift. Det är ännu inte bestämt hur mycket det kommer kosta att skriva provet.

Första provet ges 9 oktober 2022 och anmälan kommer göras via ett webbformulär i slutet av sommaren 2022. Mer information om var man anmäler sig kommer finnas på UHRs hemsida.

För mer information: gå in på UHRs hemsida genom denna länk

Sen ansökan öppen för period 1 2022

Vi har öppnat upp för sen ansökan till många av våra kurser samt utbildning till undersköterska i egen regi som startar i period 1. Logga in i webbansökan för att söka dessa, sista ansökningsdag är 12 december. OBS! Ansökan kan stängas tidigare om kurserna blir fulla innan sista ansökningsdag.

Ansökan till kommande period

Utbudet ligger uppe i webbansökan för kommande period.
Se våra olika periodstarter och sista ansökningsdatum under webbansökan.


Nya regler för examensbevis

Skolverkets nya regler för examensbevis från vuxenutbildningen träder i kraft den 1 juli 2021. Detta innebär nya krav på inriktning och innehåll som kan medföra att din examensplanering måste förändras. Du behöver därför se över din examensplanering för att säkerställa att du läser rätt kurser.

Mer information hittar du här: Skolverkets hemsida

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp