Yrkesförare, godstransporter

Ansökan till utbildningsstarten i januari 2019 är öppen. Ansök i vår webbansökan senast 2018-12-09.

På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning.

Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt.

Utbildningen förbereder dig för att pröva enligt Vägverkets krav för körkortsbehörighet C (ej för CE) och yrkeskompetens för godstransporter. För att få yrkeskompetensbevis (YKB) behöver du, enligt lag vara minst 21 år när kurserna avslutas. Utbildningen genomförs i samarbete med branschens företag; både stora koncerner inom transportsektorn, som mindre åkerier. Denna samverkan borgar för att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning.

Praktik ut på samarbetsföretagen ingår i utbildningen, och ger dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb. Avgifter tillkommer för läromedel och intyg.

Utbildningen erbjuds på 600 poäng, genom beslut av utbildningsansvarige är det  möjligt att läsa utbildningen på 800 poäng istället.

Behörighetskrav

  • Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.
  • B-körkort

21 år vid kursslut

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2018-12-09. Ansökan gör du genom vår webbansökan. Kom ihåg att bifoga betyg och körkortskopia, fram- och baksida med din ansökan.

Är du folkbokförd i en annan kommun än Upplands-Bro är det viktigt att du vidarebefordrar din ansökan till din hemkommun. Din hemkommun beslutar därefter om din ansökan kan beviljas eller avslås.

Har du redan gått yrkesförarutbildningen och behöver förnya ditt yrkesförarkompetensbevis?

Ditt Yrkeskompetensbevis gäller i fem år. Därefter krävs att du som förare förnyar ditt bevis vart femte år genom en återkommande fortbildning. Läs mer om hur du förnyar ditt bevis och fortbildningen på Transportstyrelsen.

Kontakt

Vuxenutbildningen
Tel: 08-581 693 00
E-post: vux@upplands-bro.se
Besöksadress: Kyrkvägen 6
19630 Kungsängen