Webbansökan Vuxenutbildningen

Du ansöker till alla våra kurser via vår webbansökan. Det är viktigt att du läser igenom all information på den här sidan innan du gör din ansökan, särskilt stycket "Att tänka på vid ansökan"! Det finns även en hjälptext nedan med enklare instruktioner om hur du går tillväga.

Har du skyddad identitet ber vi dig ta kontakt med oss för att få information om hur du ska gå tillväga när du ska ansöka.

Aktuellt


SFI - introduktionskurs

Vår introduktionskurs i SFI startar i februari och april. Övriga SFI-kurser startar var 5:e vecka.

Webbansökan för ansökan period 2 (2021)

Period 2 startar den 15 mars 2021.
Utbudet för våra interna kurser samt kurser hos externa anordnare ligger nu uppe i webbansökan.

Information om coronaviruset

För mer information om hur vi på vuxenutbildningen förhåller oss till coronaviruset, klicka här.

Nyheter ang coronaviruset på flera språk och enkel svenska finner du Här.

Ansök med Bank-ID

Kom ihåg att logga ut och stänga ner webbläsaren när du är klar.

Om du saknar Bank-ID, ta kontakt med oss så hjälper vi dig.


OBS! Du får inget antagningsbesked! Du måste själv logga in i webbansökan med Bank-ID för att se status på sökt kurs/utbildning. Du ser det under "Min studieplan".

SFI-elever får kallelse per mail.

Skicka mail till vux@upplands-bro.se om det är något som inte fungerar.


Hjälp med webbansökan

Varje dag under expeditionens öppettider kan du få hjälp med din ansökan på Vuxenutbildningen, Kyrkvägen 6 i Kungsängen eller via telefon.

Du behöver veta vilken kurs du ska söka, ingen studie- och yrkesvägledare finns på plats. Behöver du studieplanera kontaktar du våra studie- och yrkesvägledare.

Att tänka på vid ansökan

 • Ha dina betyg på fil redo att bifogas. Vi godkänner inte betyg som är kopierade och inklistrade i mail från antagning.se, som saknar personnummer eller är suddiga. Har du problem med att bifoga dina betyg prova att använda en annan webbläsare.
 • Motivera varför du söker kursen.
 • Gör en prioritering av de kurser du har sökt om du söker många kurser.
 • Ansök innan sista ansökningsdag (se datum nedan).
 • Var ute i god tid om du behöver studieplanera med våra studie- och yrkesvägledare.
 • Vi rekommenderar alla som har gått ut med studiebevis att kontakta studie- och yrkesvägledare för att göra en studieplanering.
 • OBS! Det är ditt ansvar att din ansökan är komplett innan sista ansökningsdag. Vi behandlar inte ofullständiga ansökningar. Kontrollera därför att du svarat på alla frågor och laddat upp alla dokument innan du bekräftar din ansökan. Alla dokument måste vara uppladdade innan sista ansökningsdag. Vi tar inte emot sena ansökningar. Om du har svårt att ladda upp dokument hänvisar vi till vår expedition för att få hjälp med detta. 
 • Bor du i annan kommun än Upplands-Bro? Då måste du skriva ut din ansökan och ta med den till komvux/vuxenutbildningen i din hemkommun, som beslutar om du får studera hos oss på Vuxenutbildningen Upplands-Bro. (Gäller ej Yrkeshögskola)


Vad händer efter sista ansökningsdag?

Kontrollera din status i webbansökan för att se om du har blivit antagen/beviljad de kurser du har sökt.

Har du blivit antagen på en kurs hos oss i Upplands-Bro kommer vi att kontakta dig innan kursstart och ge dig mer information.

Har du blivit antagen på en kurs hos en annan utbildningsanordnare kommer den skolan kontakta dig senast en vecka innan kursstart och ge dig mer information.

Om du får avslag (gäller ej Yrkeshögskola)

Om du får avslag på din ansökan kan det bero på ett eller flera av följande alternativ:

 • Att du har universitets- eller högskoleutbildning och därmed inte tillhör en prioriterad grupp. Andra med kortare utbildningsbakgrund går före i kön.
 • Att du har treårig gymnasieutbildning eller motsvarande med grundläggande behörighet att söka till universitets- eller högskoleutbildning, och därmed inte tillhör en prioriterad grupp. Andra med kortare utbildningsbakgrund går före i kön.
 • Att sökt kurs ej är behörighetsgivande till högre utbildning. Endast kurser som krävs för särskild behörighet för att söka högre studier beviljas.
 • Att kommunen ej beviljar områdeskurser för höjande av meritvärde. Meritkurser inom svenska, moderna språk, engelska och matematik kan dock beviljas om de krävs för behörighet till vidare studier.
 • Att du har betyg i sökt kurs sedan tidigare. Man har inte rätt att ”läsa om” en kurs som man redan fått godkänt betyg i. Du kan däremot göra en prövning i kursen. Kontakta valfri skola för mer information om prövning.
 • Att du redan beviljats att studera på heltid.
 • Bristande ekonomiska resurser i kommunen.

Kontakt

Vuxenutbildningen
Tel: 08-581 693 00
E-post: vux@upplands-bro.se
Besöksadress: Kyrkvägen 6
196 30 Kungsängen

Upp