Vuxenutbildningen

Vuxenutbildningen

Foto: Marco Gustafsson

Vuxenutbildningen i Upplands-Bro ska vara en mötesplats där människor växer och utvecklas för att vara rustade att möta en framtid där kunskaper och färdigheter är viktiga.

Med ämneskunniga, engagerade och pedagogiskt skickliga lärare erbjuds du alla förutsättningar för att lyckas med dina studier. Studierna kan anpassas enligt dina behov och förutsättningar och är kostnadsfria.

Du kan läsa mer om vårt utbud under de olika rubrikerna i menyn.

Aktuellt

Öppet för sen ansökan P4

Alla interna kurser på grundläggande- och gymnasienivå i period 4 kommer öppna upp för sen ansökan mellan den 29 juli - 5 aug. OBS! Kurser med många sökanden kan stänga innan den 5 augusti.

Webbansökan öppen för ansökan P5

Sista ansökningsdag för våra interna kurser är 201004.
Sista ansökningsdag för kurser via externa anordnare är 200906.

Sommartid på Vuxenutbildningen

Under vecka 28, 29 och 30 är det stängt i expeditionen på Kyrkvägen 6. Under denna period kan du mejla dina ärenden till oss via epost: vux@upplands-bro.se Ditt ärende kommer hanteras inom 1-2 veckor.

Till dig som ansöker om studier via en annan kommun

Vanlig handläggningstid för inkommande ansökningar om studier via annan kommun är 3 veckor. Under sommarperioden förlängs denna handläggningstid till 6 veckor.

Information om coronaviruset

För mer information om hur vi på vuxenutbildningen förhåller oss till coronaviruset, klicka här.

Nyheter ang coronaviruset på flera språk och enkel svenska finner du Här.

Kontakt

Vuxenutbildningen
Tel: 08-581 693 00

Besöksadress: Kyrkvägen 6
196 30 Kungsängen

Expeditionens öppettider:

Måndag - fredag 10.00-13.00

Telefontider
Måndag - fredag 14.00-15.00

Du når oss alltid via mejl: vux@upplands-bro.se

Nyheter inom Vuxenutbildning

 • 11 MAJ 2020
  I augusti 2020 startar nästa omgång av vård- och omsorgsutbildningen på Vuxenutbildningen i Kungsängen. Sista ansökningsdag är 14 juni.
 • 10 MAR 2020
  Från och med sommaren 2020 inleder Upplands-Bro kommun ett samarbete med Håbo kommun med syftet att stärka vuxenutbildningen i kommunen och närområdet. Samarbetet innebär att utbildningsplatser i Upplands-Bro kommun framöver också...
 • 21 NOV 2019
  Grattis till Vuxenutbildningens SFI- och omvårdnadsarbetslag! De fick ta emot gymnasie- och arbetslivsnämndens första kvalitetspris för sitt arbete med jobbspår inom logistik samt vård och omsorg.
 • 26 SEP 2019
  En stor grupp statstjänstemän från olika afrikanska länder har besökt Upplands-Bro för att ta del av kommunens arbete med utbildning och aktiva jobbinsatser. Studiebesöket ingick i ett Sida-finansierat utvecklingsprogram inom området...
 • 1 FEB 2019
  Vid Gymnasie- och arbetslivsnämndens möte den 31 januari 2019 beslutade en enig nämnd att inrätta ett kvalitetspris för verksamheter inom nämndens område. Pristagare kan vara en enskild medarbetare, en verksamhet, en avdelning eller...
 • 8 NOV 2018
  Förrförra veckan uppmärksammades 50-årsjubileumet av Komvux på Stockholm Waterfront. På scenen stod bland annat Rafif Makboul, integrationschef och Tomas Stens, chef för centrum för vuxenutbildning, arbetsmarknad och näringsliv, för...

Kalenderhändelser inom barn & utbildning

Upp