Teknikprogrammet

Söker du ett gymnasieprogram med bredd som ger stor valfrihet till vidare högskolestudier? Tycker du om att lösa problem? Gillar du datorer och teknik? I så fall är teknikprogrammet något för dig.

Teknikprogrammet ger dig en bred bas inför vidare studier inom tekniska, men också naturvetenskapliga högskoleutbildningar. Viktiga gemensamma ämnen på teknikprogrammet är matematik, fysik och kemi, som ger dig grundläggande kunskaper inför vidare studier inom teknikområdet. Om du väljer att fördjupa dig i dessa ämnen kommer du även att kunna söka de mest behörighetskrävande högskoleutbildningarna.

Design och problemlösning

På teknikprogrammet får du lära dig hur tekniska lösningar utvecklas från idé till färdig produkt. Du får arbeta verklighetsanknutet och ämnesövergripande med arbetsformer som är anpassade till framtidens krav i företag och på högskolor. Teknikprogrammet omfattar allt från design med bild, ljud och form till företagande och entreprenörskap. Framförallt handlar det om problemlösningsförmåga och att skapa produkter som ger nöjda kunder och lönsamma företag.

– Vi lär oss digitalt skapande och får testa både digitala och fysiska konstruktioner. I ettan får man insikt i och med att man får en chans att både göra praktiska och teoretiska skapelser. Tack vare det är det lättare att välja inriktning i tvåan, säger eleven Erik Bivall.

UBG erbjuder inriktningarna Design och produktutveckling samt Informations- och medieteknik.

Design och produktutveckling

Inriktningen ger dig möjlighet att fokusera studierna mot olika tekniska områden. Här får du läsa kurser i teknik, design, konstruktion, CAD, samt utveckla kunskaper inom entreprenörskap och företagande. Allt för att tillgodose de behov som till exempel en framtida konstruktör, arkitekt eller designer kan behöva.

Utbildningen passar också dig som vill arbeta med att konstruera produkter i praktiken och i 3-dimensionell datormiljö. Du kommer att få jobba med professionella program för konstruktörer som AutoCad och Inventor 2010. Vi kommer att integrera 3d-cadritning med konkreta 3d-modeller, ett modernt och attraktivt sätt att få hela produktutvecklingskedjan från idéskiss till färdig produkt.

Informations- och medieteknik

I den här inriktningen får du lära dig om datorer och nätverk från grunden i vår moderna, välutrustade datormiljö. Du kommer att jobba med verklighetsnära projekt och skapa både webbapplikationer och mobila applikationer. Med moderna programvaror får du lära dig att arbeta med ljud, bild och video digitalt.

Exempel på de marknadsledande mjukvaror som används är Adobes CS5 programsvit: Photoshop, Illustrator, Indesign och After Effect. Programmeringsspråk vi jobbar med är C#, Python och PHP samt skriptspråket JavaScript. Tillsammans med andra elever och med handledning av kunniga lärare, får du planera och genomföra större arbeten i projektgrupp som ni sedan kan visa upp i er egen portfolio.

Se film från vårt livesända öppet hus

Kontakt

Arbetslagsledare
Pinelopi Jamalaki
E-post: pinelopi.jamalaki@upplands-bro.se
Tel: 08-581 693 03

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp