Samhällsvetenskapsprogrammet

Brinner du för samhällsfrågor? Vill du vara med och granska, påverka, förändra och styra? Då är samhällsvetenskapsprogrammet något för dig.

Utbildningen är högskoleförberedande och här ges du goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng.

På samhällsvetenskapsprogrammet får du arbeta både aktivt och kreativt, du får träna dig i kommunikation men också att utveckla ett kritiskt tänkande. Är du språkintresserad har du möjlighet att utveckla dina språkkunskaper genom att välja extra kurser inom moderna språk. Intressanta studiebesök, föreläsningar med externa gäster och ämnesövergripande projekt gör utbildningen aktuell och gör dig väl förberedd för högskolestudier.

Är du nästa statsminister?

Engagerade och kunniga lärare och hjälper dig att nå just dina mål! Programmet passar exempelvis dig som vill utbilda dig till polis, journalist, socionom, samhällsvetare, lärare, jurist, informatör, kurator eller kanske statsminister...

– Det här programmet är mer muntligt än de andra. Vi gör debatter och håller tal, jag tycker sådant är roligt. Beteendeinriktningen tog jag för att jag är intresserad av psykologi, säger Ebba Hedin.

UBG erbjuder inriktningarna Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap – glokal profil.

Beteendevetenskap

Inriktningen beteendevetenskap riktar sig till dig som är intresserad av människor och det mänskliga beteendet. Här utvecklar du en fördjupad kunskap och förståelse kring människor som individer och gruppmedlemmar.

Vi samarbetar ofta och gärna med organisationer och arbetsliv - kunskaperna blir djupare och studierna roligare när teori och verklighet möts. Vi har ett utbyte med sociologiska institutionen vid Stockholms universitet, träffar både poliser och advokater, samt besöker de religiösa samfund som finns i vår närhet. Vill du arbeta aktivt och undersökande kommer du att trivas hos oss!

Samhällsvetenskap – glokal profil

Inriktningen Samhällsvetenskap – glokal profil passar dig som vill ha en allmänbildande och bred utbildning och som är intresserad av dagens och morgondagens samhällsfrågor. Vi arbetar med ett internationellt perspektiv och har kontakter med andra länder, till exempel med Walther-Eucken Gymnasium i Freiburg, Tyskland.

I utbildningen ingår också FN- och riksdagsrollspel. Vi fördjupar oss i verkligheten genom många studiebesök och genom att möta föreläsare med expertkunskaper och egna erfarenheter. Du arbetar ofta i projekt där flera olika ämnen ingår och du får goda möjligheter att utveckla din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Se film från vårt livesända öppet hus

Kontakt

Arbetslagsledare
Ann Arvedahl
E-post: ann.arvedahl@upplands-bro.se
Telefon: 08-581 692 77

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp