Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du utmaningar, att experimentera och att lösa problem? Vill du utveckla din förmåga till analytiskt tänkande och logiska resonemang? Då är naturvetenskapsprogrammet något för dig!

Välkommen till en högskoleförberedande utbildning som ger dig bred behörighet för vidare studier på högskolan. På UBG har du också goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng. UBG erbjuder dig en modern och aktuell naturvetenskaplig utbildning där engagerade och kunniga lärare hjälper dig att nå dina mål.

För att säkerställa utbildningens kvalitet och visa hur naturvetenskap tillämpas i verkligheten har vi en nära kontakt med högskolor, universitet och näringsliv. Som elev kan du delta i olika forskarskolor och tillsammans gör vi spännande studiebesök och lyssnar på intressanta föreläsningar.

Moderna lab-salar

Undervisningen på programmet är varierad och bedrivs omväxlande med genomgångar, grupparbeten och individuellt arbete. I kurserna i fysik, kemi och biologi gör du ofta laborationer och experiment. Skolan är väl utrustad med de instrument, materiel och kemikalier som behövs för att göra ett arbete med hög kvalitet. Du blir van att testa uppställda hypoteser och lära dig att dra slutsatser av dina resultat, vilket gör dig väl förberedd för kommande högskolestudier.

– Det är en bred utbildning där man får lära sig jättemycket om allt.
Svårare än jag trodde, men ändå rätt nivå, säger Erik Johansson, som vill läsa till civilingenjör efter gymnasiet.

UBG erbjuder inriktningen Naturvetenskap.

Naturvetenskap

Inriktningen Naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom fysik, biologi, kemi och matematik. Du får möjlighet att utveckla ditt intresse för naturvetenskapliga frågeställningar och får ta del av aktuell forskning inom relevanta områden. Inriktningen passar för dig som exempelvis vill bli läkare, biolog, ingenjör, kemist eller fysiker. Den passar också dig som inte vet vad du vill bli, men är allmänt intresserad av naturvetenskap och matematik

Se film från vårt livesända öppet hus

Se film med hälsningar från gamla UBG-naturare

Kontakt

Arbetslagsledare
Mats Valger
E-post: mats.valger@upplands-bro.se
Tel: 08-581 693 01

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp