Handels- och administrationsprogrammet

Välkommen till programmet som har gett elever extrajobb i butik redan första terminen! Vill du vara i centrum, jobba med kunder eller varför inte med information? Eller är du kanske den som vill ha många bollar i luften och tycker det är kul att jobba med service och marknadsföring? Då är det här programmet för dig!

Handels- och administrationsprogrammet ger dig en bred yrkesutbildning, med möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet. I utbildningen ingår cirka 15 veckor APL, arbetsplatsförlagd utbildning, vilket också är en viktig inkörsport till arbetslivet.

Skolan har ett stort nätverk med företagskontakter, så alla elever erbjuds praktikplatser. Det kan exempelvis handla om arbete i butiker inom sport, kläder och livsmedel. På detta sätt får du som elev värdefulla erfarenheter och möjlighet att testa dina kunskaper på riktigt. Många elever blir också erbjudna jobb under och efter sin studietid.

UBG samarbetar sedan länge med UF, Ung Företagsamhet. Det innebär att du under ett läsår får prova på att starta ett eget företag tillsammans med några klasskompisar. Du får göra egna produkter och förslag på affärsidéer, snygga pay-offer och logotyper. Bra idéer som du kan ha användning av i framtiden.

UBG erbjuder inriktningen Handel och service.

Handel och service

Den här inriktningen ger dig goda kunskaper i marknadsföring, försäljning och hur man ger god service. Du lär dig allt från inköp av varor till försäljningsrutiner på ett företag. Arbetssättet är undersökande, projektinriktat och ämnesövergripande. Datorn används som ett naturligt verktyg i undervisningen för exempelvis arbete med elektronisk handel, försäljning via internet, affärskommunikation, marknadsföring och layout.

Se film från vårt livesända öppet hus

Kontakt

Arbetslagsledare
Fredrik Karlsson
E-post: fredrik.karlsson@upplands-bro.se
Tel: 08-581 692 69

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp