EstetMedia

Ta tag i de digitala verktygen och skapa något kreativt! Lek med dina tankar och idéer och forma nya mediala upplevelser på högskoleförberedande estetprogrammet. Utbildningen ger behörighet till högskolestudier inom konstnärliga, men även samhällsvetenskapliga och humanistiska områden, vilket ger dig en bred kunskapsbas att stå på och många valmöjligheter efter gymnasiet.

Här gör du det overkliga verkligt och samhället synligt från flera håll. Hos oss får du lära dig att skapa konst och experimentella produktioner med hjälp av ljud, ljus och bilder.

Följ med från grunderna och utveckla dig till ett proffs inom fotografisk bild, filmproduktion och grafisk formgivning.

– Jag har valt inriktning foto. Vi har mycket eget arbete och sitter inte bara i skolbänken, det är jättebra. Man får gå ut på riktiga uppdrag och fota porträtt och naturbilder, säger Sofia Jansson.

På estetprogrammet tar vi tillvara varje elevs personliga förutsättningar. De erfarna och yrkesverksamma lärarna leder utbildningen på ett effektivt och till den moderna tiden väl anpassat sätt.

Efter gymnasiet kan du söka vidare till universitet och högskolor, både inom och utanför Sverige.

På UBG erbjuder vi inriktningen Estetik och media.

Estetik och media

Tillsammans med gymnasiegemensamma ämnen som exempelvis svenska och samhällskunskap lär du dig att mixa samman allt till multimediala uttryck. Vår utbildning är en resa som tar dig med på en lekfull lärdom inom konst, kultur och kommunikation. Med detta som botten blir vår utbildning hela tiden varierad.

Kontakt

Arbetslagsledare
Ann Arvedahl
E-post: ann.arvedahl@upplands-bro.se
Tel: 08-581 693 05

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp