Ekonomiprogrammet

Är du framtidens marknadsförare, säljare, ekonomichef, aktiemäklare eller advokat? Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig en bred behörighet att läsa vidare. Du får även kunskaper som ger dig möjlighet att gå ut direkt i arbetslivet efter gymnasiet, som gymnasieekonom.

På UBG:s ekonomiprogram arbetar vi ofta ämnesövergripande i olika projekt för att uppnå en helhetssyn inom både ekonomi och juridik. För att ständigt koppla våra kunskaper till verkligheten har ekonomiprogrammet ett väl utvecklat samarbete med såväl näringsliv som högskolor. Detta samarbete visar sig bland annat genom studiebesök, inbjudna föreläsare och uppdrag från företag. Våra samarbetspartners är Sparbanken i Enköping och Aspia.

UBG erbjuder ekonomiprogrammets båda inriktningar ekonomi och juridik.

Ekonomi

När du läser ekonomi får du fördjupade kunskaper i entreprenörskap, marknadsföring och/eller redovisning. Under ditt tredje år hos oss får du driva ditt eget företag där du går från affärsidé till försäljning, inom ramen för Ung företagsamhet, UF. Vi har en stark koppling till det lokala näringslivet i Upplands-Bro och vi arbetar ofta med verklighetsbaserade uppgifter och fallstudier. Teori förvandlas till praktik genom bland annat företagsbesök och föreläsare från näringslivet.

Juridik

Den juridiska inriktningen passar dig som vill utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem. Du lär dig förstå sambandet mellan brott och straff och lagstiftningens betydelse i ett demokratiskt samhälle. Du får också studera kopplingen till internationell rätt.

Den här inriktningen innebär att du får fördjupa dig inom ämnet juridik. Vi besöker rättegångar och reflekterar över brott och straff samt etiska frågor. Såväl den enskilda människans som företagens rättigheter och skyldigheter behandlas.

Se film från vårt livesända öppet hus

Kontakt

Arbetslagsledare
Thor-Björn Schiller
E-post: thor-bjoern.schiller@upplands-bro.se
Tel: 08-581 692 74

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp