Musikprofil

Är du intresserad av musik? Då kan du välja musikprofilen. Du får sjunga eller spela instrument själv och tillsammans med andra. Det blir även många tillfällen att uppträda inför publik.

Musikprofil

Du kan läsa musikprofil om du väljer något av programmen Barn och fritid, Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap eller Teknik.

I samarbete med Kulturskolan

Musikprofilen är ett samarbete mellan UBG och Kulturskolan, och all instrumental- och sångundervisning bedrivs av Kulturskolans lärare. Läs mer om Kulturskolan nedan.

Förkunskaper

Du ska ha goda spelfärdigheter på ditt instrument och/eller sång.

Kurser

Musikprofilen består av kurserna Ensemble 1, 100 p och Instrument eller sång 1, 100 p. Dessa två kurser löper över hela gymnasiet vilket innebär att du har musik i tre år!

Antagning till Musikprofilen

Vi antar upp till sju nya elever varje läsår. Det finns 1-3 platser på varje instrument (1-3 på sång, 1-3 på gitarr och så vidare) för att vi ska kunna spela i ensembler. De senaste åren har det varit flest sökande på sång och konkurrensen om dessa platser har därför varit större än på till exempel melodiinstrument.

Antagningsprov

Antagningsprovet till Musikprofilen består av följande moment:

1. ett valfritt stycke på ditt huvudinstrument.

2. en oförberedd uppgift (härma rytmer och toner, läsa ackord, och så vidare)

3. ett kort samtal med lärarna då vi berättar lite om musikprofilens undervisning och frågar dig om ditt spel/sång.

4. ett valfritt moment: Om du kan spela något annat instrument än ditt huvudinstrument är vi intresserade av att du visar det också.

Hela provet tar cirka 20 min.

 

Midnight memories med musikeleverna

Dazed and Confused med musikeleverna

Se film från vårt livesända öppet hus

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp