Medieprofil

Vill du bli en stjärna på medieproduktion, förstå vad som krävs för att göra en karriär på sociala medier, skapa grymma reklamfilmer, vloggar och medverka vid proffsiga fotoutställningar?

Elev som sitter i mediestudio

På Upplands-Brogymnasiets medieprofil använder du de senaste plattformarna för att behärska tekniker i digitalt skapande, design och media. Du får lära dig hur man förmedlar olika budskap på ett intresseväckande sätt och hur du skapar egna berättelser utifrån rätt målgrupp. Här arbetar du med hela processen, från bildmanus till färdig reklamfilm, från sessioner i fotostudion till professionell utställning, från stolpmanus till högkvalitativ podd eller animation.

Medieprofilen kan du läsa om du väljer något av programmen Barn och fritid, Ekonomi, Handel och administration, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap eller Teknik.

Kurser

  • Digitalt skapande 1, 100 p
  • Digitalt skapande 2, 100 p

Kurserna ovan ryms inom det individuella valet, 200 poäng.

Du får lära dig grunderna inom foto, film och formgivning i Adobe-programmen, arbeta med ritplatta och skapa i fotostudion. Tonvikten ligger på idéskapande och utvecklande av den kreativa förmågan.

Genom att välja medieprofilen får du möjlighet att vara kreativ på skoltid och en paus från mer traditionella och teoretiska ämnen. Vi pratar om hur media och reklam påverkar människor individuellt och i grupp och vad som egentligen krävs för att göra karriär på sociala medier.

  • Dina kunskaper och färdigheter inom modern, digital medieproduktion ger förståelse för hur du framställer budskap på bästa sätt beroende på publik och målgrupp. Du får en bred kunskap och mångsidigt kunnande inom media med möjlighet till fördjupning och specialisering. Detta blir till stor användning för dig under din gymnasietid och i ditt framtida yrke, vad du än väljer!

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp