LIU Basket

Vill du kombinera gymnasiestudier med basketträning? Som elev på Upplands-Brogymnasiet kan du söka till vår LIU Basket (Lokal idrottsutbildning). Här får du möjlighet att utveckla din idrottsliga talang och dessutom fördjupade kunskaper i träningslära, fysiologi, mental träning, kost och idrottsskador.

basketkorg

För att kunna bli antagen till LIU Basket måste du vara aktiv spelare i en basketklubb. Du kan läsa LIU på programmen Barn och fritid, Ekonomi, Handel, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Teknik. LIU startar i årskurs 1.

Kurser som ingår (sker inom ramen för individuella valet)

Idrott och hälsa -specialisering 1 (100p)

Idrott och hälsa -specialisering 2 (100p)

Två träningspass i veckan

Ansvarig instruktör för LIU-utbildningen är Per Källman, en av Sveriges mest meriterade basketprofiler. Förutom mångårig coach på högsta nivå i basketligan och för svenska herrlandslaget, har han under cirka 20 år arbetat på Svenska Basketbollförbundet som landslagsansvarig.

Varje vecka ingår två träningspass. Hos oss tränar du på morgnarna för att kunna återhämta dig på bästa sätt till eventuell kvällsträning med din klubb.

Mellanmål

Ett mellanmål serveras efter träningspassen innan den övriga undervisningen börjar, så du får möjlighet till bra återhämtning och start på resten av skoldagen.

Frågor?

Kontakta rektor Dan Sundblad: dan.sundblad@upplands-bro.se

Se film från vårt livesända öppet hus

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp