Dansprofil

Är du intresserad av dans? Då ska du söka Dansprofil på Upplands-Brogymnasiet där du kan kombinera dina gymnasiestudier med dansträning. Tillsammans lär vi oss koreografier, grundsteg, teknik och mycket mer i flera dansstilar, framför allt hip hop och jazz. Du får även möjlighet att utveckla din scenvana under flera tillfällen där vi uppträder för publik.

Dansande tjej

Nivå

Dansklasserna är på nybörjarnivå, inga förkunskaper krävs. Du som har tidigare erfarenhet kommer dock kunna fortsätta att utvecklas och utmanas på den nivå du befinner dig, även om betyg sätt på en grundkurs.

Två dansklasser i veckan

Varje vecka består av två dansklasser på 90 minuter vardera. Passen ligger på morgnarna, vilket gör att du hinner återhämta dig till eventuell träning efter skoltid.

Kurser

Dansprofilen består av kurserna Dansteknik 1, 100 poäng och Dansteknik 2, 100 poäng. Du läser en kurs per läsår under åk 1 och 2 och du kan läsa dansprofilen om du väljer något av programmen Barn och fritid-, Ekonomi-, Försäljning- och service-, Naturvetenskap-, Samhällsvetenskap- eller Teknikprogrammet.

Danslärare

Sara Gadd är danslärare och har utbildat sig på dansskolan Broadway Dance Center i New York och även tränat på The Playground, Millennium Dance Complex LA och EDGE Performing Arts Center i Los Angeles. ​I Sverige har utbildningen främst skett på Scandinavian Dance Academy (SDC och SDE), Balettakademien Stockholm och Jazzlinjen, Jam Dansstudio. Sara har undervisat på ett flertal skolor sedan 2015.

Sara är en mycket engagerad och inspirerande danstränare. Hon brinner verkligen för dans som uttrycksform och menar att dansen gav henne en tillhörighet och gemenskap under de intensiva tonåren. Sara poängterar gärna att dansklasser också är rolig träning med mycket svett och endorfinkickar. Dans är helt enkelt ett safe space att uttrycka sig i!

​Genom att välja dansprofilen på UBG får du en paus från de mer traditionella och teoretiska ämnena, med möjlighet att släppa loss till musik, tillhöra en gemenskap och öka ditt självförtroende under skoltid.

För frågor om dansprofilen kontakta Sara Gadd:
gadd.sara@yahoo.com

Ansök till dansprofilen här!

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp