2SEP2020

Nygammal rektor till Upplands-Brogymnasiet

Rektor Dan Sundblad

Upplands-Brogymnasiets rektor sedan 2017, Christian Eklöv Hagman, lämnade sitt uppdrag den sista juni, för att börja en rektorstjänst i Gustavsberg. Hans efterträdare är dock ingen nykomling på UBG. Redan i början av nittiotalet arbetade han som idrottslärare på Upplands-Brogymnasiet och blev så småningom även biträdande rektor på skolan.

Sedan dess har han hunnit med att anta utmaningar som rektor på Kunskapsskolan, Arlandagymnasiet, och senast Solna Gymnasium. Nu återvänder Dan Sundblad till hemkommunen och sin gamla arbetsplats som tillförordnad rektor på Upplands-Brogymnasiet.

 • - Jag känner mig väldigt motiverad inför uppdraget. Det känns som att komma hem, säger Dan Sundblad.

Dan är väl bekant med både gymnasievärlden och kommunen. Han bor i Håbo-Tibble och förutom att själv arbeta på Upplands-Brogymnasiet har två av hans barn gått där.

 • - Mina erfarenheter av skolan är väldigt positiva då jag känner många av lärarna sedan tidigare och jag har många fina minnen från mina år på UBG.

Dan har alltid haft ett stort idrottsintresse, inte minst för fotboll, och har tränat elitlag i både Brommapojkarna och Sirius. De senaste åren har han varit verksam i Solna stad, där han först arbetade som rektor på en av Sveriges största idrottsskolor, Solna Gymnasium, och sedan som gymnasiechef, biträdande förvaltningschef på Barn- och utbildningsförvaltningen och senast som fritidschef i Solna stad. Under tiden i Solna ingick Dan även i en referensgrupp på Skolverket angående den nationella idrottsutbildningen, NIU. Något som passade honom och hans idrottsintresse bra.

 • - Jag har varit aktiv inom idrottsrörelsen i nästan hela mitt liv och jag har alltid arbetat för att elever ska kunna kombinera en satsning på idrott med studier på gymnasiet, menar Dan.

Han ser mest fram emot att möta elever och personal på UBG, men är samtidigt medveten om det som behöver utvecklas på skolan.

 • - Jag konstaterar att UBG har en del utmaningar som jag har erfarenhet av från de skolor jag arbetat på som rektor tidigare och jag hoppas att min erfarenhet kan bidra till en positiv utveckling, avslutar Dan Sundblad.

Relaterade nyheter

 • 1 JUL 2022
  Nu utökar vi vår satsning på LIU basket med ytterligare ett träningspass per vecka samt kursen Träningslära 1 i årskurs 3. Dessutom finns möjlighet att åka till USA på basketresa för att besöka olika skolor och träffa tränare och...
 • 17 JUN 2022
  Marika Löf, Lillsjöskolan, Upplands-Bro kommun, tilldelas Pedagogiska priset läsåret 2021/2022. Marika Löf får utmärkelsen för sitt arbete på Fyren, en kommungemensam resursgrupp i Upplands-Bro kommun för elever med behov av extraordinärt...
 • 16 JUN 2022
  Nu har årets glada studenter sprungit ut och ettor och tvåor har gått på sommarlov. Vi önskar er en riktigt fin sommar och ser fram emot att träffa både gamla och nya elever i augusti! 22 augusti Uppstart åk 1 23 augusti Uppstart...
Upp