Aktiviteter

Vi erbjuder många olika aktiviteter. Fråga oss gärna, vi hjälper gärna till! Ni kan nå oss på tel. 08 58169018.

Pga Corona-virus anpassar vi verksamheten till utelek eller digitalt tillsvidare även under hösten 2020.

Text

  • Babyöppet – för baby 0-1 år.Vi träffas på tisdagar kl.13:30-15:30 utomhus vid Öppna förskolan om vädret tillåter. Vi erbjuder babyrytmik klockan14:00 samt babypyssel. Ingen föranmälan krävs. Om vädret är emot oss träffas vi digitalt via Teams Kungsängens digitala babygrupp. Om ni inte är inlagda i gruppen, vänd er till
  • Sångstund varje dag 10:15. Vi använder oss av konkret material, rörelser samt TAKK (enkelt teckenspråk) för att förstärka språket.
  • Spädbarnsmassage Spädbarnsmassage ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och innerlighet. Det kan bli en stund av avslappning och välbefinnande där du och ditt barn kommer varandra nära på ett alldeles speciellt sätt. Vissa delar av massagen, t.ex. magmassagen, har ändå genom erfarenhet visat sig kunna lindra vid magknip och gasbesvär. Är du intresserad av att gå en kurs? Onsdagar 13.30- 15.00, 5 veckor i rad. Föranmälan krävs, ring oss eller maila. Nästa grupp startar 27/10, det går bra att föranmäla.
  • Dockteater och sagoläsning. På fredagar erbjuder vi dockteater och sagoläsning för barn i ålder 1-5 år. Barnen har själva möjlighet att önska dockteatrar och sagor.
  • Fotbollshallen Bro IP – Inställt tillsvidare pga Corona-virus.
  • Öppna förskolan c/o Kulturhuset – Ett samarbete mellan Öppna förskolan och kulturhuset. En fredag i månaden anordnar vi ett gemensamt kulturevenemang för barn 0-5 år. Ni kan läsa mer om detta i Kulturhusets kulturkalender: https://kultur.upplands-bro.se/
  • Fotografering – under fliken Aktuellt står datum när fotograf besöker oss.
  • Föräldragrupp för förstagångsföräldrar vänder sig till dig som är nybliven förälder med beis 2- 4 månader. Inbjudan sker via din BVC sköterska. Föräldragruppen ingår i ett samarbete med Upplands-Bro familjecentral. Vi träffas på Öppna förskolan tillsammans med BVC och Familjebehandlare på torsdagar kl.13:30-15:00. Träffarna utgår ifrån ett anknytningsteoretiskt perspektiv med olika teman såsom anknytning, samspel, vuxenrelationer, trygga vanor, integritet. Föranmälan via BVC eller hör av er till oss på Öppna förskolan.
  • Föräldragrupp för flerbarnsföräldrar/syskongrupp vänder sig till dig som är flerbarnsförälder med beis 2- 4 månader. Inbjudan sker via din BVC sköterska. Föräldragruppen ingår i ett samarbete med Upplands-Bro familjecentral. Vi träffas på Öppna förskolan tillsammans med BVC och Familjebehandlare på torsdagar kl.09:30-11:00. Träffarna utgår ifrån ett anknytningsteoretiskt perspektiv med olika teman såsom anknytning, samspel, vuxenrelationer, trygga vanor, integritet. Föranmälan via BVC eller hör av er till oss på Öppna förskolan.
  • Föräldraskapsprogrammet Trygghetscirkeln. En relationsbaserat föräldrautbildning i grupp förföräldrar med barn 0-6 år. Läs mer under fliken Trygghetscirkeln

Text

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp