Aktiviteter

Vi erbjuder många olika aktiviteter, här kan ni läsa mer om vad som erbjuds.

Text

 • Babyöppet 0-10 mån. Vi erbjuder babyrytmik, babysång med ramsor, babypyssel. Här finns möjlighet att dela tankar om livet med bebisen tillsammans med andra föräldrar och förskollärarna.
 • Sångstund varje dag 10:15. Vi använder oss av konkret material, rörelser samt TAKK (enkelt teckenspråk) för att förstärka språket.
 • Spädbarnsmassage Spädbarnsmassage ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och innerlighet. Det kan bli en stund av avslappning och välbefinnande där du och ditt barn kommer varandra nära på ett alldeles speciellt sätt. Vissa delar av massagen, t.ex. magmassagen, har ändå genom erfarenhet visat sig kunna lindra vid magknip och gasbesvär. Är du intresserad av att gå en kurs? Onsdagar 13.30- 15.00, 5 veckor i rad. Föranmälan krävs, ring oss eller maila.
 • Dockteater och sagoläsning. Vi erbjuder dockteater för barn i åldrarna 1-5 år. Barnen har själva möjlighet att önska dockteater.
 • Onsdagar vid Lillsjön. Från och med 11/5 träffas vi mellan 09.30-11.30 vid Lillsjön. Vi erbjuder pedagogiska uteaktiviteter och grillning. Vi fixar grillningen och tar med senap och ketchup, ni tar med den mat ni vill grilla. Grillen är tänd mellan 10.45- 11.15. Tänk på att ha på er kläder efter väder och ta gärna med något att sitta på. Observera, vid dåligt väder (regn & storm) ställer vi in utedagen och är som vanligt i våra lokaler. Ring oss om ni är osäkra på vädret!
 • Fotbollshallen Bro IP. 09.30-12.30 Två fredagar i månaden träffas vi för rörelselek i Bro IP (se Kalendarium). I denna inomhushall finns stora ytor att röra sig på. Här kan barnen träna sin grovmotorik i en anpassad hinderbana. Hela familjen kan delta i rörelsesamling 10.15. Det finns tillgång till matplats, micro, skötrum och toalett samt en cafeteria med lättare utbud.
 • Öppna förskolan c/o Kulturhuset – Ett samarbete mellan Öppna förskolan och kulturhuset. En fredag i månaden anordnar vi ett gemensamt kulturevenemang för barn 0-5 år. Ni kan läsa mer om detta i Kulturhusets kulturkalender: https://kultur.upplands-bro.se/
 • Fotografering – under fliken Aktuellt står datum när fotograf besöker oss. Ni bokar tiden själva.
 • Föräldragrupp för förstagångsföräldrar vänder sig till dig som är nybliven förälder med beis 2- 4 månader. Inbjudan sker via din BVC sköterska. Föräldragruppen ingår i ett samarbete med Upplands-Bro familjecentral. Vi träffas på Öppna förskolan tillsammans med BVC och Familjebehandlare på torsdagar kl.13:30-15:00. Träffarna utgår ifrån ett anknytningsteoretiskt perspektiv med olika teman såsom anknytning, samspel, vuxenrelationer, trygga vanor, integritet. Föranmälan via BVC eller hör av er till oss på Öppna förskolan.
 • Föräldragrupp för flerbarnsföräldrar/syskongrupp vänder sig till dig som är flerbarnsförälder med beis 2- 4 månader. Inbjudan sker via din BVC sköterska. Föräldragruppen ingår i ett samarbete med Upplands-Bro familjecentral. Vi träffas på Öppna förskolan tillsammans med BVC och Familjebehandlare på torsdagar kl.09:30-11:00. Träffarna utgår ifrån ett anknytningsteoretiskt perspektiv med olika teman såsom anknytning, samspel, vuxenrelationer, trygga vanor, integritet. Föranmälan via BVC eller hör av er till oss på Öppna förskolan.
 • Föräldraskapsprogrammet Trygghetscirkeln. En relationsbaserat föräldrautbildning i grupp förföräldrar med barn 0-6 år. Läs mer under fliken Trygghetscirkeln

Text

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp