Aktiviteter

Vi erbjuder många olika pedagogiska aktiviteter, här kan ni läsa mer om vad som erbjuds.

 
 • Babyöppet 0-10 mån. Vi erbjuder babyrytmik, babysång med ramsor, babypyssel. Här finns möjlighet att dela tankar om livet med bebisen tillsammans med andra föräldrar och förskollärarna.
 • Spädbarnsmassage Spädbarnsmassage ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och innerlighet. Det kan bli en stund av avslappning och välbefinnande där du och ditt barn kommer varandra nära på ett alldeles speciellt sätt. Vissa delar av massagen, t.ex. magmassagen, har ändå genom erfarenhet visat sig kunna lindra vid magknip och gasbesvär. Är du intresserad av att gå en kurs? Anmäl er till oss.
 • Fredagar i Fotbollshallen Bro IP 09.30-12.30. Två fredagar i månaden träffas vi för rörelselek i Bro IP (se Kalendarium). I denna inomhushall finns stora ytor att röra sig på. Här kan barnen träna sin grovmotorik i en anpassad hinderbana. Hela familjen kan delta i rörelsesamling 10.15. Det finns tillgång till matplats, micro, skötrum och toalett samt en cafeteria med lättare utbud.
 • Utedagar utanför öppna förskolan Torsdagar från och med den 12 maj har vi uteverksamhet. Vi dukar upp material och aktiviteter utanför lokalen. Sångstund 10.30. Det finns möjlighet att använda toalett/skötbord, värma mat, låna porslin etc. Ibland gör vi en grillutfllykt i närområdet, vi meddelar då på hemsidan och via Facebook.
 • Öppna förskolan c/o Kulturhuset – Ett samarbete mellan Öppna förskolan och kulturhuset. En fredag i månaden anordnar vi ett gemensamt kulturevenemang för barn 0-5 år. Ni kan läsa mer om detta i Kulturhusets kulturkalender: https://kultur.upplands-bro.se/
 • Fotografering – Under fliken "Aktuellt" står det datum när fotografen besöker oss.
 • Föräldragrupper på onsdagar klockan 13.00-14.30 - Vänder sig till dig som är nybliven förälder eller flerbarnsförälder med baby 2-4 månader. I samarbete med BVC och familjebehandlaren på Bryggan träffas vi 5 gånger digitalt via Teams eller på öppna förskolan. Träffarna utgår från ett anknytningsteoretiskt perspektiv med olika teman som anknytning/samspel, vuxenrelationer, trygga vanor och integritet/gränser. Föranmälan via BVC.
 • Trygghetscirkeln

Att vara förälder är en källa till mycket kärlek och glädje. Det kan samtidigt vara det svåraste som finns. Alla föräldrar vill ge sina barn trygghet, bra självkänsla och kunna vägleda sitt barn. Men det är inte lätt att veta hur man gör det! Varmt välkomna till trygghetscirkeln! Trygghetscirkeln är ett relationsbaserat föräldraskapsprogram för föräldrar med barn i åldern 0 till 6 år i en grupp med 6–8 föräldrar och två erfarna samtalsledare från Familjecentralen i Upplands-Bro kommun. Det bygger på anknytningsteori och 60 års forskning kring barns utveckling, behov och vad som skapar trygghet. Programmet är kostnadsfritt och omfattar 7–8 träffar á en och en halv timme per tillfälle. Det är viktigt att du kan tänka dig att komma varje gång, eftersom det ena kapitlet bygger på det andra.

Frågor och anmälan till: trygghetscirkeln@upplands-bro.se


 • Sångstund varje dag klockan 10:15. Vi använder oss av konkret material som gosedjur, rörelser och TAKK (enkelt teckenspråk) för att förstärka språket.
 • Dockteater och sagoläsning.
 • Skapande aktiviteter

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp