Norrboda förskola

Norrboda förskola är en miljöinriktad förskola som består av tre baser med tre åldersnära team i varje bas. Vi är Reggio Emiliainspirerade och har ett projekterande arbetssätt.

Förskolan ligger naturnära där skogen och dess miljö möter och lockar barnen redan utanför dörren. Förskolegården används dagligen som ett läranderum med en tanke av att det man gör inne kan man göra ute. Vårt mål är att ute- och innemiljön ska mötas och samspela med varandra och barnen.

Vi ser digitala verktyg som en tillgång för lärande och har ett digitalt torg med olika material och teknik som barnen kan använda sig för att upptäcka och skapa nya erfarenheter tillsammans. Varje avdelning är utrustad med lärplattor och interaktiva projektorer.

I Norra Kungsängens förskolor, där Norrboda ingår, har vi tillgång till många specialkompetenser som specialpedagog, ateljérista, pedagogista och ett nära samarbete med kommunens resursteam samt Skoldatateket.

Norrboda har en egen kock som lagar mat från grunden och till stor del med ekologiska och närodlade produkter. Maten serveras i matsal där barnen själva med stöd av pedagoger väljer fritt från vår stora salladsbuffé.

Kontakt

Rektor
Ines Rivera
Tel: 08-581 691 01
E-post: ines.rivera@upplands-bro.se

Specilapedagog/Biträdande rektor
Agneta Lundbeck-Jansson
Tel: 08-581 696 04
E-post: agneta.lundbeck-jansson@upplands-bro.se

Pedagogisk utvecklingsledare/Biträdande rektor
Linda Björklund
Tel: 08-581 696 12
E-post: linda.bjorklund@upplands-bro.se

Team

Röd bas (yngre barn) tel: 08-581 690 83
Pysslingar, Tomtar och Knyten

Blå bas (mellan) tel: 08-581 690 84
Troll, Vättar och Jättar

Gul bas (äldre barn) tel: 08-581 690 86
Älvor, Feer och Drakar

Upp