Uppdaterad 31 maj 2023
Skriv ut

Stjärnparken

På Råbyplan i Bro finns en aktivitetspark för spontanidrott och kulturaktiviteter. Här kan du bland annat ägna dig åt parkour, klättring, skateboard, fotboll och basket. Det finns även en lekdel med gungor, ett utegym och dansgolv med scen.

Bild på Stjärnparken

Medborgarnas aktivitetspark

Hur bygger man parken som alla gillar att vara i? Vi började med att fråga invånare och föreningar, sedan satte vi i gång. Kom och prova Stjärnparken, du med. Här organiserar föreningar spontanaktiviteter – du deltar gratis utan krav på medlemskap.

Stjärnparken är en trygg och inkluderande plats. Hit är alla välkomna – oavsett kön, ålder, ursprung, fritidsintresse och funktionsförmåga.

Gungor i Stjärnparken

I Stjärnparken har en sektion med olika sorters gungor byggts upp efter önskemål från barn i området. Här finns flera olika sorters gungor, både för de lite äldre och för de lite yngre barnen. Kom och testa kompisgungan, snurrgungan eller någon av de andra varianterna.

Gula gungor i stjärnparken

Gagarink för gagaboll

I Stjärnparken finns det också en gagarink där du kan spela gagaboll, en variant av spökboll, eller "dodgeball". Spelet går ut på att undvika att själv bli träffad av bollen nedanför midjan, samtidigt som man ska träffa de andra spelarna. Om du blir sist kvar så vinner du omgången!

Gymma och skejta

I Stjärnparken finns ett utegym med sex träningsstationer och en yta där du kan åka skateboard, kickbike, BMX och inlines.

När du skejtar, tänk på att:

  • All åkning sker på egen risk – hjälm och skyddsutrustning rekommenderas.
  • Visa hänsyn till alla som vill åka.
  • Föräldrar ansvarar för sina barn.
  • Tänk på ljudnivån – respektera grannarna.

Anmäl fel eller tipsa om förbättringar av utegym och skateytor i vår e-tjänst.

Du kan också ringa in din felanmälan till kontaktcenter

Kontaktcenter

Hitta till Stjärnparken

Idrottsstigen 15

Konstverket i Stjärnparken

Konstverket Stjärnor i Bro är inspirerat av observatoriet Kvistaberg – där amatörastronomen Nils Tamm observerade stjärnor för 100 år sedan. Kvistaberg är nu ett museum och en del av kulturarvet i Bro.

Konstverket består dels av en uppförstorad rondellskylt som en hälsning till observatorierna i Bro, dels en mindre satellitskulptur. Skyltarna är ett av kommunens landmärken.

Är du nöjd med informationen på sidan?