19FEB2018

Viktig information om isar

Vid vinterväderlek med tillräckligt med snö och kyla finns goda möjligheter till skid- och skridskoåkning i Upplands-Bro kommun. På Kungsängens IP finns en konstfrusen isbana och vid ihållande kyla öppnas också naturisen på Klockardalens IP och flera landisbanor spolas vid kommunens skolor. När isarna är tillräckligt tjocka plogas även sjöisbanor på bland annat Lillsjön och Lejondalssjön.

Vi vill här förtydliga att den information om åkbara isar, som publicerats i kommunens annons i lokaltidningen, endast gäller då isarna är tillräckligt tjocka. Hittills i år har sjöisarna varit för tunna för att ploga och i dagsläget är den enda åkbara isen den konstfrusna banan på Kungsängens IP.

Tänk på att du alltid åker på egen risk, även på plogad sjöis. Åk inte ensam, var noga med att undersöka isen och ha alltid isdubbar med. Is är "färskvara" och några garantier kan inte ges. Var särskilt uppmärksam på snötäckt is!

Här kan kan du läsa mer om kommunens skidspår och isar.

Senaste nyheterna

 • 22 MAR 2018
  I september genomförde kommunens tekniska kontor, polisen och kommunens trygghetssamordnare en inventering av utomhusmiljön i Bro. Inventeringen resulterade i en rad förslag på förbättringar. Nu har samtliga förslag åtgärdats av ...
 • 21 MAR 2018
  I mars vann Méndez svenska folkets hjärtan när han medverkade i Melodifestivalen med låten ”Everyday”. I vår får vi veta om Upplands-Broborna är lika lättflörtade när Méndez kliver upp på Kungsfestens scen, på Kungsängens IP, den 26...
 • 21 MAR 2018
  Den 4 och 5 april bjuder kommunen och lokalpolisen in till öppet hus om Grannsamverkan för dig som vill veta mer om, eller är på gång att starta Grannsamverkan i ditt bostadsområde.
 • 20 MAR 2018
  Välkommen att fira Earth Hour 2018 på Kvistaberg, där kommunen ordnar en manifestation i hållbarhetens tecken. Grillarna kommer att vara tända och det bjuds på enklare mat.
 • 19 MAR 2018
  Vill du bli bättre på att prata svenska? Eller vill du hjälpa någon att utveckla sina svenska språkkunskaper? Då är kommunens språkcaféer något för dig.
 • 17 MAR 2018
  Förra veckan genomförde polisen hastighetskontroller på Bygdegårdsvägen. Vägen är en del av den omledningsväg som tagits fram på grund av grävarbetet med den nya fjärrvärmeledningen i Kungsängen. Kontrollerna är ett resultat av att...
 • 15 MAR 2018
  Med anledning av utbildning stänger kommunens telefonväxel tidigare än vanligt fredagen den 16 mars. Växeln stänger vid 13.00. Receptionen har däremot öppet ordinarie öppettider, 07.45-15.00.
 • 14 MAR 2018
  Under vårterminen medverkade 23 pedagoger från Upplands-Bros förskolor på en skolutvecklingsresa med pedagoger från hela Sverige där de digitala verktygen var i fokus. Syftet med utvecklingsresan var att ge barnen i förskolan ännu...
 • 14 MAR 2018
  Planerar du att glasa in verandan eller bygga ut i sommar? Då är det hög tid att lämna in din ansökan eller anmälan för att vara säker på att få ditt beslut i tid.