RSS Upplands-Bro

Text

 • 2018-09-19
  Barn använder läsplattor i undervisningen.
  Kunskap och färdigheter för digitala elever
  Källkritik, social kompetens, kritiskt tänkande och ökat självförtroende var några av de kompetenser som kommunens lärare lyfte fram som viktiga kunskaper för dagens elever att ha. Närmare 320 lärare från de kommunala skolorna träffades för en kompetenshöjande dag med fokus på digitala verktyg.

  Läs mer
 • 2018-09-14

  Vet du någon förening som gör skillnad? Nominera till volontärpriset!
  Vet du någon förening som gör skillnad i kommunen? I så fall kan du nominera föreningen till volontärpriset. Nominera senast 15 november.
  Läs mer
 • 2018-09-13

  Så räknas de sista rösterna i kommunen
  Idag avslutar valnämnderna i Sveriges kommuner räkningen av de förtidsröster som inte hann fram till vallokalerna under valdagen. Röster som räknas är främst brevröster och röster från ambassader, samt förtidsröster som lämnats in under valhelgen. När räkningen är färdig, ska rösterna kontrollräknas av Länsstyrelsen en sista gång innan det slutgiltiga valresultatet presenteras tidigast på fredag.
  Läs mer
 • 2018-09-11

  Välkommen på språkcafé i Bro och Kungsängen
  Vill du bli bättre på att prata svenska? Eller vill du hjälpa någon att utveckla sina språkkunskaper i svenska? Då är kommunens språkcaféer något för dig.
  Läs mer
 • 2018-09-10
  Fest i byn i Bro Centrum 2018
  Succé för årets Fest i byn
  Årets upplaga av Fest i byn bjöd på en extra stor bredd av aktiviteter. Knallar, femkamp, loppis, rykande färsk mat, musik, ponnyridning och helikopterfärder. Politikerna var där. Shirley Clamp och Jan Johansen var där. Och det kändes som om hela Upplands-Bro var där. Dessutom skedde ett par viktiga invigningar under dagen: Öppnandet av fotoutställningen "Bilder från Bro" samt invigningen av kommunens nya ungdomsverksamhet Bro:n, som flyttat in i nyrenoverade lokaler. 
  Läs mer
 • 2018-09-10
  Flygbild över Ådöhalvön.
  VA-utbyggnad och ny detaljplan på gång i Ådö skog
  En ny detaljplan och utbyggnad av vatten och avlopp är på gång för Ådö skog. Båda projekten är beroende av Lantmäteriets fastighetsbestämning för att säkerställa fastighetsgränserna.
  Läs mer
 • 2018-09-09

  Solsken och långa köer på valdagen
  Kön ringlar lång utanför Finnstasalen. Unga och gamla väljare väntar tålmodigt på sin tur att få lägga sina röster i valurnan. Utanför Finnstasalen välkomnas Elena Sahlin av solens strålar när hon kommer ut från vallokalen.
  Läs mer
 • 2018-09-08
  Andreé Wright (MP), kultur- och fritidsnämndens ordförande, och Oshy Liebech Schwartz, chef för fritidsgårdarna i Bro, löser tillsammans upp invigningsbandet.
  Ungverksamheten Bro:n invigdes under Fest i byn
  Mitt under lördagens festligheter i Bro centrum invigdes Bro:n, en ny verksamhet för ungdomar i åldrarna 16-20 år. I de stora, fräscha lokalerna hittar vi allt från biljardbord och tv-spel till studieplatser och rum där unga kan få hjälp att driva projekt, starta föreningar och söka jobb.
  Läs mer
 • 2018-09-07

  Välkommen till invigningen av Bilder från Bro
  Välkommen till invigningen av Åsa Sjöströms fotoutställning Bilder från Bro ! Utställningen invigs klockan 13 lördagen den 8 september under Fest i byn. Fantastiska bilder, invigningstal av Camilla Janson och festligt mingel. Kom dit och träffa fotografen Åsa Sjöström!
  Läs mer
 • 2018-09-06

  Tillfälliga farthinder på kommunala vägar
  Under perioden 15 oktober - 30 april står kommunen beredd att snöröja och halkbekämpa. För att möjliggöra detta behöver vi ta bort alla hindren som finns på kommunala vägar.
  Läs mer
 • 2018-09-04

  Välkommen till Bro:n - kommunens nya verksamhet för unga
  Nu öppnar Bro:n, kommunens nya verksamhet för åldrarna 16-20 år. Lördagen den 8 september kan du komma och hälsa på. Välkommen till öppet hus hela dagen och till invigning kl 13.30!
  Läs mer
 • 2018-09-04

  Välkommen till Fest i byn med tivolikänsla!
  Boka den 8 september för Fest i byn med mycket tivolikänsla. Det blir massor av musik med Shirley Clamp i spetsen, roliga prova-på-aktiviteter, allsång, loppis, marknad, ponnyridning, karuseller samt femkamp som på Gröna Lund.
  Läs mer
 • 2018-09-04

  Två nya utegym byggs i Upplands-Bro
  Glada nyheter för alla träningssugna! Två nya utegym att kommer att byggas i Upplands-Bro. Ett sätts upp under hösten vid Lillsjöbadet. Ytterligare ett utegym finns med i planerna för Aktivitetsparken i Bro.
  Läs mer
 • 2018-08-31

  Ta roligaste bilden - vinn klippkort till simhallen
  Under Fest i byn ordnas en fototävling där tre vinnare får var sitt 10-klippkort till simhallen. Var med och tävla du också!
  Läs mer
 • 2018-08-31
  Eleverna i Demokratiskolan uppradade tillsammans med sin handledare Atusa Rezai och sina guider vid ett av sommarens studiebesök.
  5 tips till dig som röstar för första gången
  Efter en intensiv sommar på Demokratiskolan uppmanar nu Demokratiambassadörerna Melody, Thilda, Aladdin och Amanda förstagångsväljare i kommunen att rösta.
  Läs mer
 • 2018-08-31
  Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S), Marc Hoffman, VD Eon Sverige och Per Ängquist, statssekreterare på Miljö- och energidepartementet, inviger anläggningen.
  Ny biogasanläggning tar emot 80 000 ton matavfall
  Nu är den nya biogasanläggningen vid Högbytorp invigd och i drift. Totalt kan 80 000 ton matavfall per år tas emot och omvandlas till biogas.
  Läs mer
 • 2018-08-31
  Bild från publiken på lokalpolis Magnus Nilsson när han pratar.
  Välbesökt näringslivfrukost för kommunens företagare
  Hur skapar vi ett tryggare och ännu bättre näringslivsklimat i kommunen? Det och mycket annat diskuterades under näringslivsfrukosten för kommunens företagare den 28 augusti.
  Läs mer
 • 2018-08-28

  Fotografen Åsa Sjöström ställer ut Bilder från Bro
  Missa inte Åsa Sjöströms fotoutställning Bilder från Bro. Välkommen till invigningen under Fest i byn lördagen den 8 september kl 13 i Brohuset! 
  Läs mer
 • 2018-08-24

  Grattis Kulturskolan till 60 år!
  I år fyller Kulturskolan i Upplands-Bro 60 år. Det kommer att firas med en hejdundrande jubileumsföreställning på temat musik och dans från nu och då. Boka lördagen den 8 december redan nu! 
  Läs mer
 • 2018-08-23

  Irène och Johan Seth får det första Sandénstipendiet
  Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat att 2018 års Sandénstipendium ska gå till Irène och Johan Seth. Därmed blir paret de första mottagarna av det nyinstiftade stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med Fest i byn i Bro centrum lördagen den 8 september.
  Läs mer
 • 2018-08-22

  Nu kan du förtidsrösta
  Idag, onsdagen den 22 augusti, öppnade förtidsröstningen. Nu är det är 18 dagar intensiva dagar kvar till valdagen den 9 september. Se öppettider för förtidsröstningen på länken nedan.
  Läs mer
 • 2018-08-21

  Din fallfrukt kan bli biogas
  Din överblivna fallfrukt kan bli biogas om du lämnar in frukten i någon av kommunens kretsloppscentraler. Det finns särskilda containrar avsedda för fallfrukt uppställda i centralerna i Brunna och Skällsta.
  Läs mer
 • 2018-08-17
  Melody Dietrichsteiner, Atusa Rezai, Alladin Jamal, Amanda Svelander och Thilda Slightam diskuterar hållbarhetsfrågor med Henrik Roempke på Sparbanken. Foto: Kristina Andersson
  Samtal med företag och organisationer på schemat i Demokratiskolan
  Melody, Aladdin, Amanda och Thilda sommarjobbar med Demokratiskolan där de får lära sig mer om demokrati och mänskliga rättigheter.-När de tre veckorna är över ska ungdomarna också ha ett större nätverk och en starkare självkänsla, säger handledaren Atusa Rezai.
  Läs mer
 • 2018-08-17
  Telefonnummer har bytt plats på röstkorten inför valet
  Under perioden 16-22 augusti skickar Valmyndigheten ut röstkort till alla som har rösträtt i valet den 9 september. Dessvärre har telefonnumret till din kommun och telefonnumret till Länsstyrelsen bytt plats på röstkortet. Valmyndigheten beklagar detta.
  Läs mer
 • 2018-08-15

  Blomstrande graffiti växer fram i gångtunnlar i Bro
  Ett mystiskt slott, gröna vågor och stora, magiska blommor täcker väggar och tak i gångtunneln mellan Bro centrum och Råbystigen. Upprustningen av gångtunnlarna i centrala Bro är ett led i ett trygghetsarbete som har pågått under en längre tid
  Läs mer
 • 2018-08-14

  Besök 79 lokala konstnärer under Konstrundan 2018
  Bered dig på att starta tidigt om du vill se allt på Konstrundan 2018. Den första helgen i september visar 79 utställare bland annat målningar, foto, digital art, brodyr, smycken, glas och keramik. På rundan erbjuds dessutom mysig fika och en historisk rundvandring på Lövsta Gård.
  Läs mer
 • 2018-08-14

  Mätarvägen öppnad för trafik till Brunna verksamhetsområde
  Mätarvägen har från och med fredagen den 10 augusti öppnats för trafik från och till Norrboda-Brunna handels- och verksamhetsområde. Det gör att området blir mer tillgängligt för transporter men även för annan trafik.
  Läs mer
 • 2018-08-09
  Kommunen avråder från bad vid badplatsen i Stigstorp
  Just nu blåser det in mängder av döda småfiskar vid stranden i Stigstorp. Vattenkvaliteten kan inte garanteras och kommunen avråder därför från bad.
  Läs mer
 • 2018-08-09

  Sommarjobb till alla ungdomar – en medveten satsning
  Upplands-Bro kommun är en av några kommuner i Stockholms län som erbjuder sommarjobb till alla ungdomar som ansöker. I sommar har omkring 500 unga, fördelat på tre perioder, fått sina första arbetslivserfarenheter via kommunens sommarjobb.
  Läs mer
 • 2018-08-07

  Turista i din egen kommun!
  Nyfiken på vad din egen kommun har att erbjuda? Hoppa på kommunens nya guidade turistbuss och upplev kommunens sevärdheter och smultronställen på ett nytt och annorlunda sätt. Den 16 september åker vi till Almare Stäket, Asker och Ladan Öråker - häng med!
  Läs mer

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)