RSS Upplands-Bro

Text

 • 2017-11-23

  Pressmeddelande: Upplands-Bro satsar på livskvalitet och utveckling i 2018 års budget
  Den 22 november behandlades slutgiltigt budgeten för 2018 i Upplands-bro kommun. Enligt den styrande koalitionens (S, MP, C, KD) budget tillskjuts nämnderna totalt 96,3 miljoner kronor i ytterligare budgetmedel. Det motsvarar en ökning på 7,2 procent. Till det kommer sökbara statsbidrag på 62 miljoner kronor. Den enskilt största satsningen gäller skolan som får ett tillskott på 48,7 miljoner kronor jämfört med 2017. Därtill kommer sökbara statsbidrag på 34,5 miljoner kronor.
  Läs mer
 • 2017-11-23

  Så prioriterar kommunen vid snöröjning
  Under perioden 15 oktober - 30 april står kommunen beredd att snöröja och halkbekämpa. För att underlätta framkomligheten prioriterar kommunen vissa vägar, gator och platser.
  Läs mer
 • 2017-11-17

  Soma och Anna – finalister på Framtidsgalan
  Soma Arenander och Anna Björklund - så heter medarbetarna i Upplands-Bro kommun som är nominerade till priserna Årets karriär och Årets nytänkare på Framtidsgalan. Soma har gjort raketkarriär och har inom loppet av 1,5 år gått från lärare till tillförordnad rektor på Finnstaskolan. Anna är nyanställd hållbarhetsstrateg i kommunen och nominerad för sin insats på sin förra arbetsplats Stockholm stad, där hon jobbade med stadsutveckling i nära samverkan med lokala ungdomar.
  Läs mer
 • 2017-11-17
  Alla deltagande artister dansar.
  Amanda och Mikael vann Funkisfestivalen

  Fantastiska framträdanden, glitter, glamour, glädje och dans. Dessa ord sammanfattar delfinalen av Funkisfestivalen som gick av stapeln på torsdagskvällen. Vann gjorde Amanda Nilsson och Mikael Bjerkestrand som framförde Summer Nights från filmen Grease.
  Läs mer
 • 2017-11-15

  Polisens brottsstatistik för Upplands-Bro 2017
  Hur ser brottsstatistiken ut i Upplands-Bro? Vilka brott ökar och vilka brott minskar i kommunen? Nu finns brottsstatistik för årets mätperiod, tillgänglig att läsa på kommunens webbplats. Statistiken som kommunen använder är insamlad och sammanställd av Polisen.
  Läs mer
 • 2017-11-14

  Hon blir ny vd för kommunens fastighetsbolag
  Ann Hermansson Alm, så heter Upplands-Brohus och Upplands-Bro Kommunfastigheters nya vd, som tillträder i april. Ann kommer senast från en tjänst som vd för Karlskogahem och hon ser fram emot att få jobba i en expansiv kommun.
  Läs mer
 • 2017-11-14
  Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson underhåller. Foto: Anna Malm Kelfve
  Premiär för Förebyggande enhetens dag

  Vi blir allt äldre och år 2030 kan den kvinnliga medellivslängden bli över 90 år visar en ny studie. En äldre befolkning ställer ökade krav på samhället. Hälsofrämjande aktiviteter kan bidra till ett hälsosamt åldrande.
  Läs mer
 • 2017-11-14

  Pressmeddelande: Koalitionen satsar på ett hållbart samhälle för unga och äldre i 2018 års budget
  Den styrande koalitionen (S, MP, C, KD) i Upplands-Bro kommun har presenterat sin budget för 2018. Enligt förslaget tillskjuts nämnderna totalt 96,3 miljoner kronor i ytterligare budgetmedel för 2018. Det motsvarar en ökning på 7,2 procent. Till det kommer sökbara statsbidrag på 62 miljoner kronor. Den enskilt största satsningen gäller skolan som får ett tillskott på 48,7 miljoner kronor jämfört med 2017. Därtill kommer sökbara statsbidrag på 34,5 miljoner kronor.
  Läs mer
 • 2017-11-14

  Informationsmöte om E.ON:s fjärrvärmeledning i Kungsängen
  Den 23 november bjuder E.ON in till informationsmöte om dragningen av fjärrvärmeledningen genom Kungsängen, längs Enköpingsvägen.
  Läs mer
 • 2017-11-08

  Pressmeddelande: Upplands-Bro stärker och utvecklar arbetet med trygghet och säkerhet i budgeten 2018
  Koalitionen satsar för att ytterligare stärka och utveckla arbetet med trygghet och säkerhet i sin budget för 2018. I dag presenterar den styrande koalitionen (S, MP, C, KD) i Upplands-Bro kommun sin budget för 2018.
  Läs mer
 • 2017-11-08
  Ansök till Trafiklärarutbildningen senast 15 november
  Den 15 november är sista ansökningsdag och sista dag att komplettera ansökan till trafiklärarutbildningen som startar i januari 2018.
  Läs mer
 • 2017-11-06
  Granskning av avfallsplan och avfallsföreskrifter
  Förslag till ny avfallsplan 2018–2022 och nya avfallsföreskrifter för Upplands-Bro kommun har varit ute på samråd under maj 2017 och bearbetades sedan med hänsyn till inkomna synpunkter.
  Läs mer
 • 2017-11-02

  Pressmeddelande: Upplands-Bro ansluter sig till Fossilfritt Sverige
  Upplands-Bro kommun ansluter sig till Fossilfritt Sverige som är ett initiativ som samlar olika aktörer som vill bidra till klimatomställningen. För närvarande har över 250 organisationer skrivit under Fossilfritt Sveriges deklaration som innebär att Sverige ska ta en ledande roll i arbetet för en fossilfri värld. Deklarationen innebär också att Upplands-Bro kommun måste visa upp konkreta åtgärder för minskade utsläpp.
  Läs mer
 • 2017-11-01

  Felanmäl klotter, trasig belysning och andra fel direkt i mobilen
  Nu blir det enklare att felanmäla klotter, trasig gatubelysning och andra fel som rör gator, vägar eller parker i din närmiljö. Med kommunens nya verktyg kan du snabbt och smidigt skicka iväg en felanmälan till kommunen - direkt via din mobil eller dator.
  Läs mer
 • 2017-11-01
  Vattenläcka i Brunna – boende i området utan vatten
  Vattenläckan är reparerad och vattnet är tillbaka i kranarna och allt fungerar igen. (Text uppdaterad, torsdag klockan 07.00)
  Läs mer
 • 2017-10-30

  Begränsad framkomlighet när E.ON gräver fjärrvärmeledning genom Kungsängen
  I början av 2018 planerar energibolaget E.ON att påbörja sitt arbete med att gräva ner en fjärrvärmeledning längs Enköpingsvägen i Kungsängen. Arbetet kommer att begränsa framkomligheten för trafiken i centrala Kungsängen under projektets olika trafiketapper.
  Läs mer
 • 2017-10-27

  Nu har Fryshuset fått en utbildningslokal i Bro
  Nu har Fryshuset äntligen fått en utbildningslokal i Bro. I veckan bjöd kommunen och Fryshuset in till öppet hus i den nya lokalen - som under de senaste veckorna ställts i ordning av Broungdomar. Lokalen kommer att användas till utbildningar inom verksamheten H.I.T (Hopp, Inkludering, Trygghet) och som samlingspunkt för Fryshusets aktiviteter i Bro.
  Läs mer
 • 2017-10-23

  Besök utställningen om kvinnor och barn under krigstiden i Finland
  Under vecka 42-44 visas utställningen Kvinnor och barn på hemmafronten, i kommunhuset i Kungsängen. Utställningen är en del av Finland 100-projektet – ett projekt som uppmärksammar Finlands 100-årsjubileum i år, med kulturaktiviteter med fokus på Finland kultur och historia.
  Läs mer
 • 2017-10-23
  Agneta Lundbeck-Jansson, Linda Björklund och Inés Rivera, från förskolan Rönnbäret.
  På väg till en giftfri förskola

  Miljögifter sprids från vardagsprodukter såsom leksaker, möbler, golv och kläder. Barn i förskoleverksamhet är särskilt känsliga då de vistas lång tid i den miljön. Därför har Upplands-Bro kommun under flera år arbetet för att skapa giftfria förskolor.

  Läs mer
 • 2017-10-20

  Mängder av aktiviteter i nya höstlovsprogrammet
  Nu finns årets höstlovsprogram att hämta i Brohuset, Kulturhuset och kommunhuset. Du kan även ladda ned programmet digitalt. Programmet är fullt med aktiviteter för lediga barn och unga.
  Läs mer
 • 2017-10-19
  Halv studiedag den 24 oktober
  Den 24 oktober är det halv studiedag på vuxenutbildningen - alltså inga lektioner på eftermiddagen, men förmidags- och kvällslektionerna hålls som vanligt.
  Läs mer
 • 2017-10-11
  Granskning av vägplan för anläggning av öppningsbar bro vid väg 263 Erikssund i Upplands-Bro kommun och Sigtuna kommun
  Vägplanen innehåller ett förslag på ny bro vid väg 262 Erikssund.
  Läs mer
 • 2017-10-11
  Webbansökan öppen för sen ansökan till kursstart i oktober
  Vi har platser kvar till kurser inom Vuxenutbildningen som startar den 16 oktober. Webbansökan är öppen för sena ansökningar och det är först till kvar som gäller.
  Läs mer
 • 2017-10-10

  Nya öppettider och passerkort på kommunens kretsloppscentraler
  Den 16 oktober tar kommunen över driften av kretsloppscentralerna i Brunna och Skällsta. Det innebär utökade öppettider och nya rutiner för dig som slänger skräp.
  Läs mer
 • 2017-10-04

  Anhörigas situation lyftes under Anhörigdagen
  I tisdags arrangerades Anhörigdagen av kommunen och Upplands-Bro Anhörigförening. Fokus under dagen låg på föreläsningar, erfarenhetsutbyte och teaterföreställningar för att lyfta anhörigas situation.
  Läs mer
 • 2017-09-29
  Vesna Jovic, VD för SKL, samtalar med Rahaf och Medina som arbetar på Nyfiket. Till vänster Nina Rönnberg, integrationssamordnare.
  Nationellt intresse för Nyfiket
  Vesna Jovic, VD för Sveriges kommuner och landsting (SKL), besökte under fredagen Nyfiket i Bro för att ta del av hur Upplands-Bro kommun arbetar med integrationsfrågor. Nyfiket drivs av nyanlända kvinnor och lokalen utgör ett nav för integrationsfrågor.

  Läs mer
 • 2017-09-29
  Träffa en specialpedagog i höst
  Under oktober och november 2017 har Vuxenutbildningen en vikarierande specialpedagog på plats varje tisdag och onsdag.
  Läs mer
 • 2017-09-29

  Sameblod och tornedalsfinska på schemat i Ekhammarskolan
  I år firar Finland 100 år av självständighet. För att uppmärksamma jubileet arrangerar kommunen en rad evenemang med fokus på Finlands kultur och historia. I veckan fick 160 elever på Ekhammarskolan besök av författaren Mona Mörtlund, som berättade om tornedalsfinskans mörka historia i Sverige.
  Läs mer
 • 2017-09-28

  "Bra företagsklimat i Upplands-Bro kommun"
  Svenskt Näringslivs regionchef Annika Bröms inledde torsdagens näringslivsfrukost med att redogöra för kommunens resultat i deras rankning av företagsklimatet. Upplands-Bro ligger på plats 30 av landets 290 kommuner – och har därmed sprungit förbi elva kommuner bara det senaste året.
  Läs mer
 • 2017-09-27

  Dags att nominera till årets Kultur- och miljöstipendium
  Vem tycker du ska få Upplands-Bro kommuns Kultur- och miljöstipendium? Nominera någon du känner! Fram till den 15 oktober kan du föreslå personer som du tycker gjort en stor insats för kulturen ­eller miljön i vår kommun.
  Läs mer

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)