RSS Upplands-Bro

Text

 • 2018-06-21
  Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande, och Tina Teljstedt (KD), ordförande i Socialnämnden, tackade deltagarna inom daglig verksamhet för deras engagemang.
  Stämningsfullt midsommar-firande på daglig verksamhet

  Dagen före midsommarafton var det dags för daglig verksamhets traditionsenliga midsommarfirande på Vävnadsvägen. Närmare 100 personer deltog i firandet som erbjöd både musik, sång och jordgubbar.

  Läs mer
 • 2018-06-21

  Ny sträcka av Enköpingsvägen stängs av
  Snart inleder E.ON nästa steg i arbetet med att gräva ned den nya fjärrvärmeledningen genom Kungsängen. Enligt den preliminära tidplanen kommer sträckan mellan korsningen Kungsvägen/Enköpingsvägen och infartsparkeringen på Enköpingsvägen att stängas av för fordonstrafik från och med vecka 26.
  Läs mer
 • 2018-06-18
  Camillla Janson (S) klipper bandet på invigningen av Sportcamp. Foto: Kristina Andersson
  Avspark för Sportcamp 2018
  I sommar är Upplands-Bro Sportcamp tillbaka med massor av sport och utomhusaktiviteter för barn och unga. Måndagen den 18 juni invigdes de innehållsrika veckorna med bandklippning, fotboll och besök av Brandkåren Attunda.
  Läs mer
 • 2018-06-15

  Badringen - besök alla sköna badplatser i Upplands-Bro
  Maxa badandet i sommar! Besök minst fem badplatser i Upplands-Bro och få tre gratisbad i Bro simhall i höst.
  Läs mer
 • 2018-06-15

  Ny del av Stories: "Vägen in"
  Alla behöver en utsträckt hand någon gång, kanske speciellt om du är ny på en plats. I Upplands-Bro finns många verksamheter som ska ge människor vägar in i ett samhälle som inte alltid är så lätt att lära känna: Idrottsklubbar, SFI, öppna förskolans språkträning och ett snabbspår till arbete.
  Läs mer
 • 2018-06-14
  Ungdomsavdelningen på biblioteket i Kungsängen.
  Biblioteket och Kulturskolan fick pengar från Kulturrådet
  600 000 och 200 000 kronor till biblioteket och Kulturskolan i Upplands-Bro. Det glädjande beskedet kom när Kulturrådet beviljade medel i juni.
  Läs mer
 • 2018-06-14

  Inspirerande invigning av årets sommarutställning
  Nu är Fokus Foto - årets sommarutställning i Konsthallen - invigd. Kvällen bjöd på mingel, fotoprat och bandklippning av Andrée Wright (MP).
  Läs mer
 • 2018-06-14
  Viktig information för dig som har betalat/betalar barnomsorgsavgift till Upplands-Bro kommun
  Upplands-Bro kommun genomför en årlig inkomstjämförelse mellan hushållets* uppgivna inkomst och taxerad inkomst från Skatteverket. Hushåll som har betalat för mycket avgift kommer att få pengar tillbaka och de som har betalat för lite kommer att få en extra faktura. Belopp under 361 kronor per år kommer inte att justeras.
  Läs mer
 • 2018-06-14

  Här firar du midsommar i Upplands-Bro
  Fredagen den 22 juni är det midsommarafton och dags för små grodorna igen. Traditionellt firande med dans runt midsommarstången, lekar, lotterier och folkdans arrangeras på flera ställen i Upplands-Bro.
  Läs mer
 • 2018-06-14

  Transport- och servicegruppen är årets arbetsplats
  Varje år utser kommunen årets arbetsplats inom Upplands-Bro kommun. Priset delas ut till en arbetsplats som under det gångna året på olika sätt stått för en arbetsinsats utöver det vanliga. Årets vinnare, Transport- och servicegruppen, presenterades under kommunfullmäktigemötet den 13 juni.
  Läs mer
 • 2018-06-14

  Maxat med roliga aktiviteter under sommarlovet
  Sommaren har fått en härlig start och i år finns det mycket att göra på hemmaplan. Mängder av kulturaktiviteter står på programmet och Sportcamp utlovar sportaktiviteter och naturvandringar för åldrarna 8–19 år
  Läs mer
 • 2018-06-14

  Åk gratis badbuss mellan Bro och Lillsjöns badplats

  Måndagen den 18 juni börjar kommunens badbuss köra gratis badturer mellan Bro centrum och Lillsjöns badplats. Bussen är öppen för alla och kör varje vardag, under hela sommaren, fram till den 17 augusti.
  Läs mer
 • 2018-06-13

  Karatemästaren Isak fick stipendium på 30 000 kronor
  Isak Larsson – så heter årets mottagare av Sparbanken i Enköpings utvecklingsstipendium. Isak, som är bosatt i Kungsängen, får stipendiet får sina guldkantade framgångar som karateidrottare.
  Läs mer
 • 2018-06-13
  Lotta Hofverberg, en av vinnarna av årets pedagogiska pris, tillsammans med Kaj Bergenhill (M), Lisa Edwards (C) och Rolf Nersing (S).
  Maria Ohlin och Lotta Hofverberg vann årets pedagogiska pris
  Upplands-Bro kommun delar varje år ut ett pedagogiskt pris till medarbetare eller verksamheter som särskilt utmärkt sig i sitt pedagogiska uppdrag och bidrar till ökad måluppfyllelse. Läsåret 2017/2018 står samarbete och samverkan mellan förskola/skola och hemmen i fokus.

  Läs mer
 • 2018-06-12

  Välkommen till invigningen av Forntidsglimtar
  Fanns det vikingar i Upplands-Bro? Låt dig förflyttas till forntiden på årets sommarutställning Forntidsglimtar i Brohuset. Välkommen till invigningen torsdagen den 14 juni där du också får en spännande visning av utställningen!
  Läs mer
 • 2018-06-11

  Fotofest på Konsthallens sommarutställning
  Gör en djupdykning i fotografi i på årets sommarutställning i Kulturhuset i Kungsängen. Onsdagen den 13 juni kl 18 invigs utställningen med festligheter, mingel och prat om utställningen. Välkommen!
  Läs mer
 • 2018-06-11

  Välkommen till invigningen av årets Sportcamp
  Upplands-Bro Sportcamp är tillbaka med fotboll, naturvandringar, brännboll, volleyboll och mängder av andra aktiviteter alla vardagar 18 juni-17 augusti. Välkommen till invigningen måndagen den 18 juni kl 10 vid Lillsjön!
  Läs mer
 • 2018-06-11

  Förlängd ansökningstid till yrkesutbildningar
  Ansökningstiden till yrkesutbildningar och kurser som startar i augusti är förlängd till söndag den 24 juni.
  Läs mer
 • 2018-06-11

  Rolig sommarkurs för unga - gör kortfilm med ipad
  Under två dagar i augusti har sommarlovslediga ungdomar chansen att gå en filmskaparkurs på biblioteket i Kungsängen. Kursen kostar inget och anmälan ska göras före den 30 juni.
  Läs mer
 • 2018-06-08

  Utforska kommunen med flygbilder i 360 grader
  Besök naturreservat och kulturhistoriskt intressanta platser i Upplands-Bro från din dator eller mobiltelefon. Med hjälp av flygbilder i 360 grader kan du uppleva platserna hemifrån soffan.
  Läs mer
 • 2018-06-08

  Skytteltrafik på begränsad del av Enköpingsvägen
  Under vecka 24 påbörjar E.ON nästa steg i arbetet med att gräva ned den nya fjärrvärmeledningen i Kungsängen. Arbetet med den nya delsträckan innebär att det kommer att bli skytteltrafik på en begränsad del av Enköpingsvägen under några månader.
  Läs mer
 • 2018-06-03

  Solig invigning av kommunens tionde naturreservat
  I strålande sol och till ackompanjemang av svängig blåsmusik invigdes Lillsjön-Örnässjöns naturreservat. Dagen fylldes av bandklippning, barnlopp, fågelskådning, frisbeegolf, korvgrillning, sportfiske och ponnyridning.
  Läs mer
 • 2018-06-01

  Välkommen till Öppet hus på Kulturskolan
  Prova på att dansa, sjunga, spela instrument, göra film eller spela teater när Kulturskolan har Öppet hus den 7 juni i Kungsängen och den 12 juni i Bro.
  Läs mer
 • 2018-05-30

  Kommunen satsar på ungdomar och unga vuxna 

  År 2014 instiftade Upplands-Bro kommun en social investeringsfond. Syfte med fonden är att satsa på förebyggande arbete som möjliggör att alla kommuninvånare ska kunna leva goda liv. Målet med den sociala investeringsfonden är att ge barn och unga en bättre framtid genom ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Satsningar ur den sociala investeringsfonden sker utöver kommunens ordinarie verksamhet och ska motverka risken för utanförskap och arbetslöshet.

  Läs mer
 • 2018-05-30

  Fira nationaldagen i Upplands-Bro
  Onsdagen den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag med vajande flaggor, folkdans och musik. I Upplands-Bro arrangeras traditionellt firande på flera platser.
  Läs mer
 • 2018-05-30

  Praktik och näringslivsklimat i fokus
  Näringslivslunchen den 30 maj bjöd på en djupdykning i Svenskt Näringslivs enkätundersökning om näringslivsklimatet i kommunen. Lunchen bjöd också på en dragning om Upplands-Brogymnasiets nya praktikutbildningar – utbildningar som i högsta grad är relevanta för kommunens företagare.
  Läs mer
 • 2018-05-30
  Frivilliga resursgruppen informerar vid stationen i Kungsängen.
  Om din vardag vänds upp och ned. Hur krisberedd är du?
  Har du fått broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” i brevlådan? Om inte kommer den inom kort. Där finns mycket matnyttig information om hur du förbereder dig inför en eventuell kris. En kris kan till exempel vara ett längre strömavbrott, en vattenläcka eller störningar i mobiltrafiken.
  Läs mer
 • 2018-05-29

  Det är varmt i Stockholm – använd vattnet smart
  Det är värmebölja i Stockholm och det gör att det går åt ovanligt mycket vatten. Nu behöver vi hjälpas åt att använda vattnet smart och undvika onödig förbrukning.
  Läs mer
 • 2018-05-28

  Kungsfestens besökare sken ikapp med solen
  Kungsfesten lockade rekordpublik i lördags när festen för första gången arrangerades på Kungsängens IP. Förutom konserter kunde besökarna njuta av fantastiskt väder, loppisfynd, god mat och mingel med kommunens företag och föreningar.
  Läs mer
 • 2018-05-25

  Ny del av Stories - Vilka rör sig på gator och torg?
  De syns på gator och torg, på fritidsgårdar och i butiker: Polisen och kommunanställda, Fryshusetpersonal och fritidsledare – och vuxna som nattvandrar och umgås med ungdomar på sin fritid. Vilka är de? Och vad vill de?
  Läs mer

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)