Funktionsnedsättning

funkismello

Foto: Marco Gustafsson

Om du är under 65 år och själv inte kan tillgodose dina behov eller få dem tillgodosedda på annat sätt har du enligt socialtjänstlagen rätt att få hjälp och stöd från din kommun. Det kan vara boende, sysselsättning, boendestöd eller annat bistånd, till exempel hjälp i hemmet, trygghetslarm och avlösar-och ledsagarservice. Den som har en funktionsnedsättning har samma stöd via socialtjänstlagen som alla andra.

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, kompletterar hälso- och sjukvårdslagen och socialtjänstlagen. LSS gäller för personer med olika former av funktionsnedsättning, till exempel utvecklingsstörning, autism, förvärvad hjärnskada eller andra stora och varaktiga funktionsnedsättningar som påverkar den dagliga livsföringen.

Välkomna på ett samtal om kommunens arbete inom området barn som behöver stöd

Upplands Bro kommun har ett pågående arbete för att öka delaktigheten för de klienter som finns i våra verksamheter. Vi vill föra en dialog med er för att kunna förbättra vår verksamhet. Era åsikter är viktiga för oss för att vi ska kunna få en så god verksamhet som möjligt.

Vi vill prata med er som är föräldrar till barn som har insatser inom social-tjänsten. Samtalet kommer att rikta in sig på två teman: delaktighet och tillgänglighet. Samtalet leds av Stina Forsberg och Lena Bergström som arbetar på socialkontorets avdelning för kvalitet och verksamhetsstöd.

Inbjudan går ut till alla som har insatser inom kommunens verksamhet för barn som behöver stöd. Det innebär att du kommer att träffa andra som har insatser och att de kommer att veta att du har insatser inom kommunens verksamhet för barn som behöver stöd.

Vi kommer att vara i Dävensö-rummet i Kulturhuset, Kungsängen. Ni kan vänta i caféet i Kulturhuset så kommer vi och hämtar er.

Vi ses torsdagen den 26 april klockan 17.00 - 19.00.

Du behöver inte anmäla dig men om du vill ställa frågor kan du kontakta Stina Forsberg eller Lena Bergström genom att ringa till Kontaktcenter på 08-581 690 00 .

Vi bjuder på fika.

Välkomna

Söker du akut hjälp

Kontakt

Kontaktcenter
Tel: 08-581 690 00
E-post: kommun@upplands-bro.se
Forum: Kontaktcenters forum

Nyheter inom Funktionsnedsättning

 • 8 DEC 2017
  Under det senaste året har gruppbostaden på Parkvägen i Bro tagit form. I mitten av våren 2018 väntas de första hyresgästerna få nycklarna till de ljusa lägenheterna. Närmare 150 personer från 25 olika yrkesgrupper har varit engagerade...
 • 4 JUL 2017
  Nu finns en tillgänglighetsanpassad ramp på plats vid Lillsjöns badplats. Eftersom stranden är långgrund har den försetts med två avstigningsplatser på olika djup.
 • 26 APR 2017
  Stående ovationer och applåder som aldrig ville tystna. Mattias och Mr Positive kan vara väldigt nöjda med sitt framträdande i FunkisMello.
 • 29 MAR 2017
  En gruppbostad för personer med funktionsnedsättning ska byggas på Parkvägen i Bro. Nu har första spadtaget tagits. Bostäderna väntas stå färdiga under 2018.
 • 30 JAN 2017
  På torsdagen invigdes Solrosens dagverksamhet, som flyttat till Kvistaberg. Med ett klipp av Socialnämndens ordförande Tina Teljstedt (KD) och Kultur- och fritidsnämndens vice ordförande Naser Vukovic (S) har nu personer som har en...
 • 20 JAN 2017
  Min dröm är en fotoutställning om yrkesdrömmar och om att få ta plats i samhället. Vid lunchtid på torsdagen invigdes den av Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Kalenderhändelser inom stöd & omsorg