18MAJ2018

Omsorgsspelen – tävlingen där alla är vinnare

En vacker och blåsig dag i maj samlades 60 idrottare på Kungsängens IP. Det var dags för Omsorgsspelen, en idrottstävling för personer inom daglig verksamhet.

Längdhopp, en av flera grenar på Omsorgsspelen.

Längdhopp, en av flera grenar på Omsorgsspelen. Foto: Anna Malm Kelfve

För fjärde året i rad arrangerades Omsorgsspelen på Kungängens IP. I år deltog 28 deltagare från Upplands-Bro och 32 deltagare från Järfälla för att tävla i en rad olika friidrottsgrenar. 

Sara Ridderstedt (MP), ordförande i Arbetsmarknadsutskottet, invigde Omsorgsspelen 2018.

Sara Ridderstedt (MP), ordförande i Arbetsmarknadsutskottet, invigde Omsorgsspelen 2018.

– Från kommunens sida är vi oerhört angelägna om att skapa möjligheter för alla att kunna delta, utifrån sina förutsättningar. Därför är deltagande i Omsorgsspelen är något väldigt fint och viktigt. Jag önskar alla idrottare en fin och rolig dag, säger Sara Ridderstedt (MP), ordförande i Arbetsmarknadsutskottet som invigde spelen.

Deltagare från Rytmus-gruppen inom daglig verksamhet ledde en dansuppvärmning för de deltagande idrottarna. Därefter inleddes Omsorgsspelen med grenar som löpning, längdhopp, målskytte och rullstolsrally.

Relaterade nyheter

  • 3 MAJ 2018
    Vi söker nu fler gode män och förvaltare. En god man och förvaltare är en person som stödjer en annan person att bevaka dennes ekonomiska, juridiska och personliga intressen.
  • 20 APR 2018
    Under våren arrangeras en föreläsningsserie för medarbetare och anhöriga till personer som bor på Kungsgården. Tema för föreläsningar är olika aspekter på åldrande.
  • 12 MAR 2018
    Att myndigheter och organisationer samverkar för att uppnå bästa möjliga resultat för den enskilde individen är ett väl förankrat arbetssätt. Samverkan mellan olika aktörer har alltid funnits, men sedan 2010 samverkar kommunens socialtjänst...