16MAJ2018

Boka tvättning av ditt sopkärl

Under vecka 24 erbjuder kommunen tvättning av ditt sopkärl. Tvättningen kostar 150 kronor och genomförs av en bil som kommer hem till dig och tvättar ditt kärl.

Boka tvättning senast 5 juni.

Varför boka tvättning?

Alla sopkärl behöver rengöras, gärna regelbundet. Man får inte rengöra och släppa ut vattnet från sopkärlstvättning i dagvattenledning och därför bör det göras med hjälp av speciella sopkärlstvättar som samlar upp vattnet efter rengöring.

Vi rekommenderar tvätt av gröna kärl (restavfall) minst en gång per år och bruna kärl (matavfall) minst två gånger per år.

Beställ senast 5 juni

Föreningar, verksamheter och privatpersoner kan beställa tvättning av sina sopkärl hos Kontaktcenter VA & avfall via va.avfall@upplands-bro.se eller via telefon 08-581 690 00.

Beställningar måste göras senast tisdagen den 5 juni.

Kostnad

Tvätt av ett sopkärl oavsett storlek kommer att kosta 150 kr (inkl. moms) och utfört arbete faktureras efteråt i kommande fakturor.

Relaterade nyheter

  • 15 AUG 2018
    Ett mystiskt slott, gröna vågor och stora, magiska blommor täcker väggar och tak i gångtunneln mellan Bro centrum och Råbystigen. Upprustningen av gångtunnlarna i centrala Bro är ett led i ett trygghetsarbete som har pågått under en...
  • 14 AUG 2018
    Mätarvägen har från och med fredagen den 10 augusti öppnats för trafik från och till Norrboda-Brunna handels- och verksamhetsområde. Det gör att området blir mer tillgängligt för transporter men även för annan trafik.
  • 26 JUL 2018
    Värmeböljan i Stockholm har lett till att vattenförbrukningen varit extra hög i sommar. Att producera dricksvatten är en energikrävande process. Ur ett hållbarhetsperspektiv är det därför viktigt att tänka smart kring vattenanvän...