20MAR2018

Välkommen till Kvistaberg under Earth Hour

Välkommen att fira Earth Hour 2018 på Kvistaberg, där kommunen ordnar en manifestation i hållbarhetens tecken. Grillarna kommer att vara tända och det bjuds på enklare mat.

Lördagen den 24 mars 2018 kommer miljontals människor över hela världen att släcka ljuset under en timme kl 20.30-21.30. Delta du också! Kom till Kvistaberg, där Upplands-Bro ordnar en manifestation för klimatet och miljön med start kl 19.30.

Sara Ridderstedt (MP), ordförande i Hållbarhetsutskottet, håller tal, och det bjuds på enklare mat.

- Earth hour är världens största klimatmanifestation och en viktig signal att vi tar klimatförändringarna på allvar också i vår kommun. Jättekul att vi kombinerar Earth hour med vårt fantastiska Kvistaberg och astronomikopplingen historiskt, säger Sara Ridderstedt (MP).

En gratis buss går från Bro centrum klockan 19.15 och klockan 21.45 går bussen tillbaka från Kvistaberg till Bro.

Tre observatorier
Du som inte varit i Kvistaberg har nu en chans att både uppmärksamma Earth Hour och samtidigt upptäcka en spännande plats. Gården, som ägs av Upplands-Bro kommun, är vackert belägen med utsikt över Kvistabergsviken. På platsen ligger också de tre observatorier, varav ett är det äldsta fungerande observatoriet i Stockholms län.

Internationell kampanj
Syftet med Earth Hour (jordtimmen) är att skicka en signal till världens makthavare om att ta klimatfrågan på allvar. Earth Hour är världens största miljömanifestation då miljontals människor över hela världen visar sitt engagemang genom att släcka ljuset under en timmes tid. Earth Hour pågår alltid mellan de angivna klockslagen lokal tid vilket gör att när Earth Hour är slut i Sverige börjar timmen i Storbritannien och så vidare.

Det här är Earth Hour.

Relaterade nyheter

  • 3 APR 2018
    Det är invånarna själva som har bestämt hur Kungsängens nya torg ska se ut. Nu sätter bygget med det nya torget igång och enligt den preliminära tidsplanen ska det nya torget vara färdigt våren 2019.
  • 26 MAR 2018
    Lördagen den 24 mars uppmärksammades Earth Hour världen över. Mellan klockan 20.30 och 21.30 uppmanades människor att släcka belysning för att uppmärksamma klimatfrågan.
  • 23 MAR 2018
    Återvinningsstationen på Energivägen i Upplands-Bro stängs den 27 mars. Stationen stängs eftersom läget blev mindre gynnsamt när Coop flyttade från platsen.