30JAN2018

Ny utbildning: Verksamhetsledare/Samordnare inom social omsorg

Från och med augusti 2018 erbjuder Vuxenutbildningen en ny utbildning för dig som jobbat som undersköterska eller liknande under minst ett år. Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av personal- och ledarskapsfrågor.

Den nya utbildningen börjar augusti 2018 - skicka in din ansökan redan idag.


Om utbildningen

Utbildningen är på 200 YH-poäng och pågår på halvtid under två år. Klassrumsundervisningen är förlagd till en dag i veckan och resterande studietid sker på distans - vilket gör det möjligt att arbeta samtidigt som du studerar.

Under klassrumsundervisningen får du möjlighet att utbyta kunskap och erfarenheter, vilket är mycket uppskattat av våra studerande. Undervisningen varvas med föreläsningar, grupparbeten och eget arbete.

Vem kan gå utbildningen?

Specialistutbildningen vänder sig till dig som har arbetat som undersköterska eller motsvarande under minst ett år och vill vidareutvecklas inom yrket.

Utbildningens mål är att du ska utvecklas till ett mer administrativt och ledarskapsinriktat arbete där du behöver kunna arbeta självständigt, vara flexibel och kunna ta snabba beslut.

Utbildningen ger fördjupade och specialiserade kunskaper, färdigheter och kompetenser inom den blivande yrkesrollen. Yrket ställer också krav på förmåga att samverka med såväl personal som ledning. Att arbeta som verksamhetsledare och samordnare inom social omsorg innebär både strategiskt och operativt arbete.

Behörighetskrav

För att bli behörig till utbildningen gäller följande behörighetskrav:

 • - fullständigt slutbetyg/gymnasieexamen, eller motsvarande kunskaper som ledningsgruppen bedömer likvärdiga, så som omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning
 • - arbetat minst ett år (motsvarande heltid) inom social omsorg och har datorvana.

Hur ansöker jag?
Du ansöker till utbildningen genom webbansökan. Där bifogar du efterfrågade dokument som till exempel betyg. Bland de sökande görs sedan ett urval baserat på meritpoäng. Meritpoängen bygger på ditt slutbetyg, vilken utbildningsnivå studierna motsvarar, arbete samt muntligt och skriftligt prov.

Ansökan för utbildningen är öppen.

Här kan du läsa mer om utbildningen och ansöka

Ansök senast 15 maj

Skicka in din ansökan senast 15 maj.

Relaterade nyheter

 • 13 FEB 2018
  Från ett klassrum hörs ett ilsket vrål om att någon ska betala för att få låna en fotboll. Det är urpremiär för Unga Klaras nya pjäs på Upplands-Bro gymnasium.
 • 19 JAN 2018
  Vill du börjar studera i mars? Isåfall behöver du skicka din in ansökan genom webbansökan tillsammans med dina tidigare betyg.
 • 17 JAN 2018
  Mellan 11 januari och 11 februari pågår skolval för de barn som ska börja förskoleklass till hösten. Under höstterminen träffade eleverna på Råbyskolan sin nye rektor för första gången. Christer Jones, med lång erfarenhet av ledarroller...