7SEP2017

Tivolikänsla i Bro Centrum på lördagens Fest i byn

På lördag den 9 september blir det traditionsenlig Fest i byn. Med Gröna Lund-inspirerade tävlingar, ballonger, marknadsstånd och artistframträdanden blir det tivolikänsla i Bro Centrum. Nytt för i år är att scenen byggs upp inne på det nya torget.

Lördagen den 9 september klockan 11–15 är det äntligen dags för Fest i byn! Det blir ballonger, hoppborg, 5-kampstävlingar, marknad och artistframträdanden. Lokalpolitiker svarar på allmänhetens frågor, föreningar visar upp sina verksamheter, brandkåren lär ut hur man släcker en brand och på kafé Nyfiket i Brohuset finns integrationsstödjare på plats för dig som är ny i Sverige.

– Fest i Byn är en trevlig tradition. Årets fest utlovar ett "centrum med tivolikänsla och en massa andra överraskningar". Det känns spännande. Hoppas vi blir många som möts och har kul tillsammans, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.

För Cia Ekberg, centrumledare för Bro Centrum och projektledare för Fest i byn, är det bråda dagar inför lördagens festligheter.

Hur går det med förberedelserna?

– Det går bra! Det är alltid lite roddigt. Artister ska bjudas in. Föreningar, politiker och handlare ska finnas på plats, konstaterar Cia Ekberg.

Hon har jobbat med Fest i byn i flera år och hon ser fram emot årets evenemang.

– Jag tror att det kommer att bli otroligt mysigt. Det har blivit en gemytligare, närmare, familjefest med åren. Nytt för i år är att vi har lagt scenen inne på det nya Brotorget, berättar hon.

Inriktingen är densamma som tidigare: En härlig, lustfylld, glad dag för alla Upplands-Brobor oavsett ålder.

Allsång och artistframträdanden

Klockan 12 kliver artisterna upp på scenen. Det blir framträdanden av bland annat Gamla Häggvikarna, duon som gjort succé i Funkismellon – en riksomfattande melodifestival för personer med funktionsvariationer. Konferencier är Anna Wilhelmson som också sjunger och leder allsång för barnen.

Vad är det bästa med Fest i byn?

– Det är så underbart att se feststämningen och mixen av människor. Alla, gamla som unga, är glada och skrattar, säger Cia Ekberg.

Evenemanget brukar locka många hundra besökare. I år hoppas hon på ett fullsatt centrum.

Hur ser din egen dag ut på lördag?

– Jag börjar tidigt, klockan 7, med att ställa i ordning. Sedan blir det fullt ös hela dagen. Jag kommer att springa och springa omkring och ha fullt upp fram tills det slutar, skrattar hon.

Godisregn under förra årets Fest i byn. Foto: Hans Lundin

Relaterade nyheter

  • 9 FEB 2018
    Idag drar kommunens fototävling igång. Priset är publicering av dina bilder i kommunens Miljöalmanacka. Temat för årets fototävling är nyfikenhet. Tävlingen är öppna för alla – både amatörer och proffs!
  • 5 FEB 2018
    Prova-på-dans, sportlovsbio, konstskola, popkollo, basket, novelltävling och tv-spelshäng. Det är några av alla de aktiviteter som arrangeras under sportlovet 2018. Lovet pågår under vecka 9, men vissa av aktiviteterna börjar redan...
  • 31 JAN 2018
    Prova-på-dans, sportlovsbio, konstskola, popkollo, basket, novelltävling och tv-spelshäng. Det är några av alla de aktiviteter som arrangeras under sportlovet 2018. Lovet pågår under vecka 9, men vissa av aktiviteterna börjar red...