3FEB2017

Näringslivsfrukost med Ung Företagsamhet

Vid näringslivsfrukosten den 3 februari presenterade elever från Upplands-Brogymnasiet sina UF-företag för det lokala näringslivet, kommunala tjänstemän och politiker.

Elever från Upplands-Brogymnasiet

Vid Upplands-Brogymnasiet har eleverna möjlighet att under ett år starta, driva och avveckla ett s.k. UF-företag. Genom att driva företag på riktigt lär sig eleverna försäljning, marknadsföring, redovisning och beskattning och hur man skriver en affärsidé och affärsplan.

Vid näringslivsfrukosten presenterade Aylin Dagdelen från Ung Företagsamhets Stockholmskontor hur organisationen arbetar för att ge elever möjlighet att starta företag under sin gymnasietid. Vidare berättade lärarna Maria Gylte, Pär Thomsson och Camilla Krüger om hur de arbetar med entreprenörskap genom Ung Företagsamhet på Upplands-Brogymnasiet. Frukosten avslutades med presentationer från fyra UF-företag som nu är halvvägs igenom sitt år som gymnasieentreprenörer.

Aylin Dagdelen presenterar statistik

Aylin Dagdelen presenterar statistik

Aylin Dagdelen presenterade bland annat statistik över hur det går för UF-alumnerna senare i livet.
Statistiken visar att:
1. UF-företagare får högre medelinkomst
2. UF-företagare blir i större utsträckning chefer
3. UF-företagare har en högre etablering på arbetsmarknaden
4. UF-företagare har färre arbetslöshetsdagar

Läs mer om UF på Ung Företagsamhets hemsida.

Camilla Krüger, Pär Thomsson och Maria Gylte

Camilla Krüger, Pär Thomsson och Maria Gylte

Camilla Krüger, Pär Thomsson och Maria Gylte berättade om hur de arbetar med Ung Företagsamhet på Upplands-Brogymnasiet och uppmanade de lokala företagarna att kontakta dem för att bli rådgivare eller bidra med ett riktigt "case" för eleverna att lösa.

Företaget Evolution UF

Företaget Evolution UF

Företaget Evolution UF säljer kaffe förpackat i te-portionspåsar som levereras i en återförslutningsbar påse med luftventil. Affärsidén hade de unga entreprenörerna kommit på redan ett år innan företaget skapades. Produkterna tillverkas av eleverna själva och finns tillgängliga till försäljning sedan en vecka. Evolution UF vann priset för Årets innovationEntreprenörsdagen den 26 januari på Upplands-Brogymnasiet.

Tjejer från företaget Layback UF

Tjejer från företaget Layback UF

Layback UF säljer bland annat Laybackboxen som innehåller te, doftljus och hemmagjorda praliner, allt i en elegant lyxförpackning. Företaget blev utsett till Årets UF-företag på Entreprenörsdagen på Upplands-Brogymnasiet.

Presentation av företaget PostHer UF

Presentation av företaget PostHer UF

PostHer UF säljer genom en fulländad webbshop de fem posters som finns i sortimentet och som demonstreras på bilden ovan. PostHer UF vann priset Bästa affärsplan på Entreprenörsdagen med följande motivering: ”Bra och genomarbetad affärsplan och presentation på banken där alla var delaktiga på ett proffsigt sätt. Företaget har ett helhetstänk vad gäller allt från marknadsföring till produkt. Med en webbshop i hög klass ser vi en lovande framtid för personerna bakom företaget.”          

Relaterade nyheter

  • 6 APR 2018
    Hur fungerar sociala medier som marknadsföringskanal? Och vilka kanaler och målgrupper ska prioriteras för att nå önskad effekt? De och många andra frågor besvarades under näringslivslunchen på Lejondals slott den 28 mars.
  • 19 MAR 2018
    Hur fungerar en offentlig upphandling? Och hur gör jag som företagare för att lämna anbud i en offentlig upphandling? Det var två av huvudfrågorna under kommunens frukostmöte om upphandling som arrangerades den 16 mars.
  • 2 MAR 2018
    Ica köper en fastighet i Örnäs i Upplands-Bro kommun som uppgår till cirka 83 500 kvadratmeter av Kilenkrysset. Det strategiska förvärvet är en del i Icas framtida expansionsplaner inom lager och distribution.