31JAN2017

Andra genomförda synlighetsinsatsen i Bro

I fredags gjordes ytterligare en av de planerade synlighetsinsatserna i Bro, där Upplands-Bro kommun samverkar med nattvandrare, polisens volontärer, ungdomsstödjare, Fryshuset och fritidsgården i Bro.

Flera personer sitter i en lokal och diskuterar

Representanter från Upplands-Bro kommun, Nattvandrarna, polisens volontärer, ungdomsstödjare, Fryshuset och fritidsgården i Bro samlade inför fredagens synlighetsinsats. Foto: Björn Svensson

Det var den andra synlighetsinsatsen som genomfördes enligt det medborgalöfte som Upplands-Bro kommun och polisen skrivit.

Fredagens insats visar, enligt kommunens trygghetssamordnare Björn Svensson, att det finns ett stort behov av att vuxna personer rör sig i Bros centrala delar.

– Under kvällen mötte vi många nyfikna och glada ungdomar men också större gäng som kanske inte riktigt uppskattade vår närvaro. Dessa verkade tycka att vi vuxna mest störde dem, säger Björn Svensson.

Totalt var det 13 vuxna från de samverkande parterna som deltog i trygghetsinsatsen. Förhoppningen fanns att det även skulle delta föräldrar eller andra vuxna – förutom vandrarvärdarna. Men det var ingen som anslöt till mötesplatsen.

– Men vi ger inte upp utan hoppas att vuxna som bor i Bro ska engagera sig och hjälpa till i framtiden för att få ett tryggare klimat i samhället, säger Björn Svensson.

Relaterade nyheter

  • 23 NOV 2017
    Den 22 november behandlades slutgiltigt budgeten för 2018 i Upplands-bro kommun. Enligt den styrande koalitionens (S, MP, C, KD) budget tillskjuts nämnderna totalt 96,3 miljoner kronor i ytterligare budgetmedel. Det motsvarar en ökning...
  • 17 NOV 2017
    Soma Arenander och Anna Björklund - så heter medarbetarna i Upplands-Bro kommun som är nominerade till priserna Årets karriär och Årets nytänkare på Framtidsgalan. Soma har gjort raketkarriär och har inom loppet av 1,5 år gått från...
  • 15 NOV 2017
    Hur ser brottsstatistiken ut i Upplands-Bro? Vilka brott ökar och vilka brott minskar i kommunen? Nu finns brottsstatistik för årets mätperiod, tillgänglig att läsa på kommunens webbplats. Statistiken som kommunen använder är insamlad...