20DEC2016

De är 2016 års Kultur- och naturstipendiater

Jonatan Hedberg, Anne Hansson och Lucia Kangur Röed, Leif Gustafsson, föreningen Kulturbojen, Margit och Staffan Jogmar samt lagledarna i Kungsängens Knight har utsetts till årets Kultur- och naturstipendiater. De tar emot sina utmärkelser i samband med Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året, onsdagen den 21 december kl. 18.30 i Upplands-Brogymnasiets matsal.

Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat om 2016 års stipendier enligt följande:

15000 kr till Jonatan Hedberg (Charlie Normanstipendiet). Jonatan Hedberg är en positiv och ansvarstagande ung saxofonist. Han är mitt uppe i sin musikaliska utveckling och blir spännande att följa de närmaste åren.

8000 kr till Anne Hansson och Lucia Kangur Röed. För deras otroliga engagemang i människor, konst och integration.

4000 kr till Leif Gustafsson. För sitt arbete med ekologisk odling på flera hundra hektar åkermark och som fårbonde som bidrar till att hålla landskapet öppet.

5000 kr till föreningen Kulturbojen. För ideellt arbete för lokal byggnadsvård och byggnadskultur, renovering av torpet vid Stora Sandhagen.

6000 kr till Margit och Staffan Jogmar. För ett drygt 50-årigt engagemang i Kungsängens Folkdansgille, både som folkdansare och spelmän.

10 000 kr till lagledarna i Kungsängens Knights Mats Nummelin, Gunilla Nilsson och Ingvar Johansson. För sitt engagerade arbete som lagledare i Kungsängens Knights, KIF, och för att unga med funktionsnedsättning ska få en meningsfull fritid.

Stipendierna kommer att delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde, onsdagen den 21 december, kl. 18.30 i matsalen, Upplands-Brogymnasiet, Skolvägen 20, Kungsängen.

Relaterade nyheter

  • 23 OKT 2017
    Under vecka 42-44 visas utställningen Kvinnor och barn på hemmafronten, i kommunhuset i Kungsängen. Utställningen är en del av Finland 100-projektet – ett projekt som uppmärksammar Finlands 100-årsjubileum i år, med kulturaktiviteter...
  • 20 OKT 2017
    Nu finns årets höstlovsprogram att hämta i Brohuset, Kulturhuset och kommunhuset. Du kan även ladda ned programmet digitalt. Programmet är fullt med aktiviteter för lediga barn och unga.
  • 14 SEP 2017
    Hipp, hipp, hurra! I år firar Finland 100 år av självständighet. Kommunen firar jubileet genom att arrangera massor av kulturevenemang. Jukka Salo och Armi Ruuskanen tillhör arbetsgruppen som, tillsammans med kommunen, jobbat med att...