8DEC2016

Kraftfullt spadtag för nya hyresrätter i Bro

Under onsdagen tog Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S), med hjälp av en grävmaskin, ett symboliskt första spadtag för de 180 nya hyreslägenheterna som kommer att byggas i Bro.

Foto: Anders Vikman Linder

Ett fyrtiotal personer samlades på onsdagsförmiddagen i Bro för att bevittna spadtaget för de nya bostadshusen på Bagarvägen och Målarvägen. Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S) öppnade med att hälsa alla välkomna.

 – Vi har flera spännande bostadsprojekt på gång. Nu sätter vi fart på byggandet i Upplands-Bro, fortsätter Birgitta Nylund.

Sedan tog hon plats i en grävmaskin och genomförde spadtaget genom att fylla och tömma skopan med sten och grus. Därefter bjöds besökarna på lättare förtäring i ett tält bredvid byggbodarna.

 – Det är väldigt roligt att det byggs fler bostäder i form av hyresrätter, vilket efterfrågas av kommunens invånare, säger Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Fastighetsägaren Upplands-Brohus AB bygger 180 nya lägenheter på Bagarvägen och Målarvägen i Bro. Lägenheterna kommer att fördelas på nio punkthus med fyra våningar och uppförs av entreprenören Serneke Group AB.

Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S) öppnade med att hälsa alla välkomna.

Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S) öppnade med att hälsa alla välkomna.

Relaterade nyheter

  • 15 AUG 2018
    Ett mystiskt slott, gröna vågor och stora, magiska blommor täcker väggar och tak i gångtunneln mellan Bro centrum och Råbystigen. Upprustningen av gångtunnlarna i centrala Bro är ett led i ett trygghetsarbete som har pågått under en...
  • 14 AUG 2018
    Mätarvägen har från och med fredagen den 10 augusti öppnats för trafik från och till Norrboda-Brunna handels- och verksamhetsområde. Det gör att området blir mer tillgängligt för transporter men även för annan trafik.
  • 26 JUL 2018
    Värmeböljan i Stockholm har lett till att vattenförbrukningen varit extra hög i sommar. Att producera dricksvatten är en energikrävande process. Ur ett hållbarhetsperspektiv är det därför viktigt att tänka smart kring vattenanvän...