8DEC2016

Kraftfullt spadtag för nya hyresrätter i Bro

Under onsdagen tog Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S), med hjälp av en grävmaskin, ett symboliskt första spadtag för de 180 nya hyreslägenheterna som kommer att byggas i Bro.

Foto: Anders Vikman Linder

Ett fyrtiotal personer samlades på onsdagsförmiddagen i Bro för att bevittna spadtaget för de nya bostadshusen på Bagarvägen och Målarvägen. Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S) öppnade med att hälsa alla välkomna.

 – Vi har flera spännande bostadsprojekt på gång. Nu sätter vi fart på byggandet i Upplands-Bro, fortsätter Birgitta Nylund.

Sedan tog hon plats i en grävmaskin och genomförde spadtaget genom att fylla och tömma skopan med sten och grus. Därefter bjöds besökarna på lättare förtäring i ett tält bredvid byggbodarna.

 – Det är väldigt roligt att det byggs fler bostäder i form av hyresrätter, vilket efterfrågas av kommunens invånare, säger Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Fastighetsägaren Upplands-Brohus AB bygger 180 nya lägenheter på Bagarvägen och Målarvägen i Bro. Lägenheterna kommer att fördelas på nio punkthus med fyra våningar och uppförs av entreprenören Serneke Group AB.

Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S) öppnade med att hälsa alla välkomna.

Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S) öppnade med att hälsa alla välkomna.

Relaterade nyheter

  • 16 MAJ 2018
    Under vecka 24 erbjuder kommunen tvättning av ditt sopkärl. Tvättningen kostar 150 kronor och genomförs av en bil som kommer hem till dig och tvättar ditt kärl.
  • 3 APR 2018
    Det är invånarna själva som har bestämt hur Kungsängens nya torg ska se ut. Nu sätter bygget med det nya torget igång och enligt den preliminära tidsplanen ska det nya torget vara färdigt våren 2019.
  • 26 MAR 2018
    Lördagen den 24 mars uppmärksammades Earth Hour världen över. Mellan klockan 20.30 och 21.30 uppmanades människor att släcka belysning för att uppmärksamma klimatfrågan.