8DEC2016

Kraftfullt spadtag för nya hyresrätter i Bro

Under onsdagen tog Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S), med hjälp av en grävmaskin, ett symboliskt första spadtag för de 180 nya hyreslägenheterna som kommer att byggas i Bro.

Foto: Anders Vikman Linder

Ett fyrtiotal personer samlades på onsdagsförmiddagen i Bro för att bevittna spadtaget för de nya bostadshusen på Bagarvägen och Målarvägen. Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S) öppnade med att hälsa alla välkomna.

 – Vi har flera spännande bostadsprojekt på gång. Nu sätter vi fart på byggandet i Upplands-Bro, fortsätter Birgitta Nylund.

Sedan tog hon plats i en grävmaskin och genomförde spadtaget genom att fylla och tömma skopan med sten och grus. Därefter bjöds besökarna på lättare förtäring i ett tält bredvid byggbodarna.

 – Det är väldigt roligt att det byggs fler bostäder i form av hyresrätter, vilket efterfrågas av kommunens invånare, säger Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Fastighetsägaren Upplands-Brohus AB bygger 180 nya lägenheter på Bagarvägen och Målarvägen i Bro. Lägenheterna kommer att fördelas på nio punkthus med fyra våningar och uppförs av entreprenören Serneke Group AB.

Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S) öppnade med att hälsa alla välkomna.

Upplands-Brohus ordförande Birgitta Nylund (S) öppnade med att hälsa alla välkomna.

Relaterade nyheter

  • 20 FEB 2018
    Den 27 april till 6 maj genomför Upplands-Bro kommun och Håll Sverige Rent vårens naturstädningskampanj - Skräpplockardagarna. Föreningar och andra grupper har nu möjlighet att hjälpa till. Alla grupper som deltar får ersättning för...
  • 29 JAN 2018
    Från och med torsdagen den 1 februari (preliminär tidsplan) stängs delar av gång- och cykelvägen längs med Enköpingsvägen i Kungsängen (mellan centrumrondellen och korsningen Skolvägen/Enköpingsvägen) av. Avstängningen sker på grund...
  • 26 JAN 2018
    I fredags togs det första spadtaget för 152 nya hyreslägenheter vid Ringvägen i Kungsängen. Lägenheterna, som varierar från ettor till fyror, är fördelade på sju byggnader med utsikt över Mälaren.