25AUG2016

Nu är stallbygget igång

Nu har arbetet med att uppföra det nya stallet vid ridskolan vid Enköpingsvägen startat. Ett symboliskt första spadtag togs på torsdagen.

Första spadtaget tas av Andrée Wright, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Karin Carlsson Upplands-Bro Ryttarförening och Anders Klang Novab AB. Foto: Siri Morawski

Upplands-Bro kommun uppför ett nytt och modernt stall vid ridanläggningen. Det sker i nära samarbete med Upplands-Bro Ryttarförening, som sedan många år bedriver ridskola på anläggningen. Stallet, med 48 nya hästboxar, beräknas stå klart för inflyttning efter hästarnas sommarbete 2017. Utöver stalldelen byggs även en servicedel i två plan som bland annat innehåller kontor, omklädningsrum, mötesrum och förråd. Det är NOVAB AB som kommer att bygga ridanläggningen till en kostnad av 21 miljoner kronor.

– Även om processen dragit ut på tiden så är vi glada för det stöd vi får från kommunen och ser fram emot det nya stallet. Det kommer att bli ett lyft för både hästar, personal och ryttare, säger Karin Carlsson i Upplands-Bro Ryttarförenings styrelse.

– Det nya stallet är en efterlängtad och välbehövlig satsning på Kommunens ridanläggning. Upplands-Bro Ryttarförening gör en stor samhällinsats för många barn och ungdomar, inte minst för flickor, och det nya stallet skapar bättre förutsättningar för deras verksamhet, säger Andrée Wright, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Relaterade nyheter