Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Dags för Krisberedskapsveckan 2017

Foto: Thomas Henrikson/MSB

Upplands-Bro kommun deltar i Krisberedskapsveckan 2017 och genomför aktiviteter för att öka invånarnas beredskap inför samhällskriser.

Den 8-14 maj är det dags för Krisberedskapsveckan 2017. Det är en nationell kampanjvecka för att få hushållen att börja reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktiga samhällsfunktioner som el-, vatten- och telekommunikationer slutat fungera. Upplands-Bro kommun deltar i kampanjen.

- Landets kommuner har en viktig roll i samhällets beredskap inför svåra påfrestningar och intresset hos allmänheten för frågor som handlar om vår säkerhet och beredskap är dessutom större än på länge. Förberedda och engagerade invånare stärker kommunens samlade krisberedskap. Därför deltar vi i Krisberedskapsveckan, säger Mats Kjellberg, Säkerhetschef i Upplands-Bro kommun.

”Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?” Det är budskapet under årets kampanjvecka och syftar till att väcka tankar om den egna beredskapen och det egna ansvaret för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.

De lokala arrangemangen under kampanjveckan syftar till att skapa en dialog med invånarna om hur kommunen påverkas vid en samhällstörning och hur hushållen kan förbereda sig inför en händelse. I Upplands-Bro informeras med annonsering, utställningsmaterial och nyheter här på kommunens webbplats.

Initiativtagare till Krisberedskapsveckan är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Krisberedskapsveckan är tänkt att bli årligt återkommande.

Här finns råd om hur du bäst förbereder dig för en kris.

Relaterad information

Relaterad information

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2017-05-08