Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Borgerlig vigsel

Om du vill gifta dig utan att ha en religiös vigsel kan du välja en borgerlig vigsel. Du är välkommen att vända dig till kommunen för att beställa tid för vigseln.

Vill du gifta dig i kommunhuset eller någon annanstans?

Om du vill gifta dig i kommunhuset sker det oftast i ett sammanträdesrum. Men du kan också gifta dig i andra lokaler eller utomhus. Då bokar du lokalen själv. Det kostar ingenting att anlita kommunens vigselförrättare. Tänk på att ha god framförhållning när du ansöker om vigsel. Vi kan inte alltid tillgodose era önskemål då det beror på våra vigselförrättares tillgänglighet det önskade datumet.

Vittnen

När du gifter dig måste du ha två vittnen. De måste vara myndiga. Om du inte har egna vittnen kan kommunen ordna vittnen under kontorstid i kommunhuset.

Hindersprövning och vigselintyg

Innan du kan gifta dig måste du ansöka om hindersprövning och ett vigselintyg hos Skatteverket. Blanketten för ansökan om hindersprövning och vigselintyget finns på Skatteverkets webbplats. Där kan du även läsa mer om äktenskap. Intyget om hindersprövning gäller sedan i fyra månader. Orginalblanketterna måste lämnas in till kommunen i god tid före vigseln.

Boka borgerlig vigsel

Ansök genom att fylla i detta formulär

Mer information Läs mer om äktenskap och samboende på Regeringens webbplats Läs regeringens faktablad om könsneutralt äktenskap och vigsel Läs mer om frågor som rör äktenskap på Skatteverkets webbplats.länk till annan webbplats

Öppettider

Måndag till torsdag:
kl.08.00-16.30

Fredag:
kl.08.00-15:00

Dag före "röd dag" stänger kundcenter kl. 12.00

Fax: 08-581 692 40 Organisationsnummer:
01-21 20 00-0100

Postadress
Upplands-Bro kommun 196 81 Kungsängen

Besöksadress
Furuhällsplan 1, Kungsängen

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2015-11-30