Miljö och hälsa

Foto: mostphotos.com

Det är viktigt att värna om miljön och invånarnas hälsa, därför är miljö- och hälsoskyddsarbetet en självklar del av kommunens verksamhet. Miljöavdelningens miljöinspektörer arbetar med tillsyn och kan ge information om det mesta inom miljö, energi, hälsa, smittskydd och strålskydd.

Miljöavdelningen kontrollerar att miljöbalkens och strålskyddslagens regler efterlevs i Upplands-Bro kommun. Inspektioner, provtagningar, utredningar, mätningar och information ingår i tillsynsarbetet. Miljöavdelningen deltar även i den fysiska planeringen liksom i andra former av planeringsarbete inom kommunen.

 

Nya regler för behandling och lagring av personuppgifter gäller i och med nya dataskyddsförordningen, GDPR

Nyheter inom Miljö och hälsa

 • 27 JUN 2018
  Nu kommer det in många klagomål på lösspringande hundar och nedskräpning på badplatserna. Här kommer en påminnelse om vad som gäller på kommunens badplatser.
 • 27 JUN 2018
  Håll utkik i brevlådan efter tidningen om Upplands-Bro! Tidningen delas ut till alla hushåll i slutet av vecka 26 och där kan du läsa om allt som är på gång i kommunen.
 • 15 JUN 2018
  Maxa badandet i sommar! Besök minst fem badplatser i Upplands-Bro och få tre gratisbad i Bro simhall i höst.
 • 14 JUN 2018
  Måndagen den 18 juni börjar kommunens badbuss köra gratis badturer mellan Bro centrum och Lillsjöns badplats. Bussen är öppen för alla och kör varje vardag, under hela sommaren, fram till den 17 augusti.
 • 11 JUN 2018
  Upplands-Bro Sportcamp är tillbaka med fotboll, naturvandringar, brännboll, volleyboll och mängder av andra aktiviteter alla vardagar 18 juni-17 augusti. Välkommen till invigningen måndagen den 18 juni kl 10 vid Lillsjön!
 • 8 JUN 2018
  Besök naturreservat och kulturhistoriskt intressanta platser i Upplands-Bro från din dator eller mobiltelefon. Med hjälp av flygbilder i 360 grader kan du uppleva platserna hemifrån soffan.

Kalenderhändelser inom bo, bygga & miljö